Vad är en del offentliga Talartips?

För många människor, övertrumfar bara rädslan för döden rädslan för att tala inför publik. Faktiskt kan leverera ett tal inför en grupp klasskamrater, kollegor eller fullständiga främlingar vara en av de mest stressande aktiviteter tänkbara för dem som inte har erfarenhet eller utbildning högtalare. Det finns ett antal offentliga tal tips, dock, vilket kan göra upplevelsen mycket mer uthärdlig. En av de vanligaste offentliga tal tips är ingenting ersätter praktiken. Detta innebär inte bara att skriva och tyst läsning tal, men också leverera det högt tills det blir som bekant som man kan tänka sig. Många människor som måste hålla ett tal vid ett affärsmöte eller framför ett klassrum inte repetera den faktiska leveransen så ofta som de borde. Övar på ett tal för mycket kan leda till en mekanisk eller tråkigt leverans, men målet är att känna till innehållet i tal tillräckligt bra för att läsa upp det som ett Shakespeares monolog.

Andra offentliga Talartips betoning mekanik leverera ett tal. Publiken svarar i allmänhet bra på kort ögonkontakt, så en högtalare bör försöka att klicka på enskilda lyssnare med hans eller hennes ögon hela tal. När ögonkontakt sker, är det dags att gå vidare till nästa person. När man talar inför en större publik, är det ofta bra att plocka ut en plats precis bakom publiken, kanske en klocka eller avbryta registreringen, och leverera tal till den platsen. Publiken får ta talaren gör mer ögonkontakt än han eller hon verkligen är, och talaren inte behöver känna sig skrämmas av åsynen av hundratals ögon tittar på honom eller henne.

Nervous energi kan komma till god användning av en offentlig talare om han eller hon kan kanaliseras effektivt i tal själv. Vissa offentliga tal experter menar att visualisera en roll som budbärare eller talesman som ansvarar för att leverera viktiga nyheter för en publik som behöver veta. Detta bör bidra till en nervös högtalare levererar tal med en större känsla av förtroende. Vissa människor spänd upp eftersom de är oroliga sitt tal kommer inte att vara väl emot av en publik som vet mer än de gör.

Några äldre läroböcker featuring offentliga tal tips tyder visualisering övningar såsom föreställande publiken i sin underkläder eller andra förödmjukande omständigheter, men få moderna offentliga guider vidmakthålla denna myt. Det är bättre att skapa en rapport med publiken genom humor, bevattning några väl valda skämt eller personliga anekdoter hela tal. För mycket humor och inte tillräckligt omfattande information kan dock ha en dämpande effekt på publiken med tiden.

Om en talare erfarenheter för mycket ångest eller nervösa energi innan de utfärdar ett tal, han eller hon kanske vill göra några ljus calisthenic övningar eller ta en promenad runt arenan. Står bakom pallen eller talarstolen och repeterade talet i privata kan också bidra till att lugna en nervös talare ner. En teknisk repetition kan hjälpa en högtalare att bli bekväm med ljudnivåerna, stämningen i rummet och skenet av lamporna. Om tal visas på en teleprompter eller Korrespondenskort kan högtalaren vill öva med dem före tal.

Det finns flera sätt att lära allmänheten Talartips, inklusive offentliga tal kurser vid en högskola, näringsliv seminarier featuring offentliga tal experter, eller offentliga guider finns som referens böcker på bibliotek och bokhandlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.