Vad är en Av kroppen-upplevelse?

en utanför-kroppen-upplevelse eller OBE är en av de vanligaste rapporterade psykiska eller paranormala händelser av troende och skeptiker lika. Under en utanför-kroppen-upplevelse, en person som ofta upplevs som lossnat från hans eller hennes fysiska kropp, men inte helt bortkopplad från miljön runt omkring. En patient ligger på ett bord kirurgi, till exempel, kan känna sig som om han eller hon var svävade över scenen observera läkare och sjuksköterskor. Några som har haft Obes vid medicinska akutfall kan även återkalla vissa samtal, t. ex. en läkare om att en tid för död eller att be om en livräddande medicin.

Även om en utanför-kroppen-upplevelse kan inträffa när som helst under alla omständigheter är det vanligaste rapporterade under perioder av fysisk eller psykisk medvetslöshet, antingen under sömn, enligt medicinsk sedering, eller i ett meditativt tillstånd . Personen kanske inte ens vara medvetna om de plötsligt lossnar från hans eller hennes fysiska kropp, eller ett eventuellt återvändande. Föraren får vara medveten om drift en bil, sedan plötsligt finna sig själv ser på händelserna på avstånd. Det finns även rapporter om en person som förekommer i en avlägsen plats under en känd utanför-kroppen-upplevelse, med vittnen som bekräftar förekomsten av en uppenbarelse.

En utanför-kroppen-upplevelse är ofta förknippat med andra paranormala fenomen, såsom Lucid Dreaming eller en nära-döden-upplevelse. Somliga påstår att de kan ange en klarsynt drömtillstånd och sedan projicera sin inre själva ut gränserna för deras fysiska kroppar. Många människor har haft drömmar som de har förmågan att flyga, vilket ibland känns mer realistiska än vanligt dröm händelser. Detta kan ses som en utanför-kroppen-upplevelse, särskilt om drömmaren på något sätt kan kontrollera resultatet av den dröm eller blir aktivt medveten om upplevelsen.

En nära-döden-upplevelse kan också utlösa en utanför-kroppen-upplevelse. Efterlevande rapport vanligtvis en känsla av att lämna sin fysiska kropp och svävar över scenen i sin "död". Några rapporterar känner ett drag mot sina kroppar som de återupplivas, medan andra rapport reser mot en fredlig och välkomnande destination. Det kan finnas en känsla av en andra fysiska kropp fri från smärta och rädsla, eller en formlös enhet obegränsad i rörelse. Denna typ av ur-kroppen-upplevelse ofta har en stark religiös underton, som om personen andliga väsen inte längre var i hans eller hennes fysiska kropp.

Det finns de som föreslår en utanför-kroppen-upplevelse är föga mer än önskar uppfyllelse. Även om det är tillfredsställande att tro en psykiskt kunde besöka en avlägsen släkting eller följa händelserna från en annan utsiktspunkt utanför sin kropp, i verkligheten OBE är helt självförsörjande genererade. Andra tror att det är möjligt för en ande eller själ att lösgöra sig från den fysiska kroppen för korta perioder under de rätta förhållandena. Personens ande kan ange en sekund okänd kropp med intakt medvetande första organ, eller också använda en annan uppsättning sinnen under resan för att förmedla information till personens eget sinne. Det är inte ovanligt att människor som har haft betydande ur-kroppen-upplevelser att rapportera ett konkret samband mellan deras ursprungliga organ och den andliga enhet som kan göra resan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.