Vad är det bästa sättet att rengöra Pennies?

Om du är som de flesta av oss, har du antagligen en burk eller annan behållare av lösa förändring i ditt hem, och det är nog mest pennies. En titt på dem kommer att berätta för er att ören blir slitna och skamfilade över tiden, och du kanske vill att rengöra dem. Det finns olika metoder att rena pengar, men de flesta använder samma några enkla principer för kemi. Ett av de enklaste och vanligaste sätten att göra rent pennies är att tvätta dem i en blandning av vatten, salt, och en mild syra. Det första du ska göra för att rena pennies är att vara rimligt säker på att ingen av dem är en potentiell samlarobjekt. Om du fick det mesta av din förändring från att köpa en morgon kopp kaffe eller från en automat, så chansen att du har något samlarvärde är smal, men ändå hjälper att vara säker. Om du rengör matt bort av ett samlarobjekt mynt, kan du förstöra misstag dess värde, så om det är en man är osäker kan det vara bäst att lägga det åt sidan. De material som behövs för att rengöra ören är mycket enkla. Ett grunt plast eller glasskål bör fyllas ungefär halvvägs med vatten. Lägg 1 /4 kopp (60 ml) av vit vinäger och 1 tesked (5 ml) av koksalt i vattnet och rör om tills saltet har lösts upp. Sätt 20-30 öre i skålen i cirka fem minuter. Det är en bra idé att hetsa dem runt en eller två gånger under denna tid. Efter fem minuter har tagit slut, kan den rena ören sköljas och torkas, och de kommer att behålla sin glans en stund.

Pennies blir matt och skamfilade över tid på grund av den koppar som används i deras sammansättning. Koppar reagerar långsamt med luftens syre och bildar kopparoxid. Denna förening har en matt, grönaktig färg till den och är vad vi ser som matt på koppar pennies. När öre tvättas i ättika och salt blandning, ättiksyra finns i ättika kan upplösa kopparoxid, lämnar efter skinande rena pennies. Det är möjligt att använda citron i stället för vinäger, på grund av den höga syrakoncentration i citroner. p

Ketchup och stark sås kan också användas i stället för vinäger, eftersom de båda innehåller syror och salt. Förekomsten av salt är viktigare, kemiskt sett, än den typ av syra som används. Om du vill rensa pennies som präglades efter 1982, kom ihåg att runt denna tid började öre göras mestadels av zink, snarare än koppar, på grund av det stigande priset på koppar.

Zink lättare kan försämras av en sur lösning än koppar. Om detta utgör ett problem, en sista metod som används för att rengöra ören är genom försiktig avverkning. Gnugga ett suddgummi på ett öre kommer att ta bort de flesta av matt, men inte så mycket som salt och vinäger kommer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.