Vad är Oak Island Treasure Mystery?

Oak Island är en privatägd ö vid stranden av Nova Scotia, Kanada. Den lilla ön, som omfattar 140 hektar (570. 000 m2), är känd för legenden om Money Pit, som många anser vara den plats där nedgrävd skatt är gömd. De många historierna om Money Pit har gjort Oak Island ett av de mest kända privata öar i världen. Den första dokumenterade omnämnandet av Money Pit hänt under 150 år sedan. År 1856 rapporterade en rad tidningar, däribland Liverpool Transcript, berättelsen om en 16-årig som år 1795 hade upptäckt en depression på Oak Island, och vid schaktning, hade kommit över en deposition på plattor och stockar. Detta ledde tonåringen att tro att det var någon form av primitiv konstruktion i hålet, eventuellt som ett skydd för någonting. Pojken återvände med några vänner och de höll gräva tills de nått 30 fot (10 m), men hittade ingenting.

Nästan ett decennium senare ringde ett företag Onslow anlände i Oak Island med det enda syftet att undersöka Money Pit. Under utgrävningen fann de flera lager av stockar, stenar, kol och kokos fiber, på 90 fot (27 m) ner, hittade de en stor TROTTOARSTEN med en inskription som löd: "För tjugo meter ner, 2 miljoner pounds ligger begravda. "När de fortsatte grävning, översvämmade gropen. Över ett dussin företag har försökt att hitta Money Pit utan framgång. Även förre amerikanske presidenten Franklin Roosevelt var en del av en utgrävning grupp 1909. Steel-magnat Gilbert Hedden köpte ön år 1929 i förhoppningar om att lokalisera skatten, men han misslyckades.

Den mest populära teorin är att pengarna Pit innehåller skatt begraven antingen Kapten Kidd eller Edward Teach (Blackbeard ), men andra har föreslagit att det kan vara resterna av ett förlist spansk Galleon eller Inca guld. Vissa tror att skatten kanske inte ens guld. Flera forskare föreslog Oak Island kan vara gömställen för den heliga Graal, eller ens för en rad handlingar som styrker att filosofen Francis Bacon är den verkliga författaren till Shakespeares pjäser. Även teorier överflöd, sanningen är att ingen har lyckats ännu lokalisera den berömda Money Pit på Oak Island. Området ägs nu av en grupp amerikanska affärsmän som lovade att ta på sökandet efter gömda skatter ytterligare. Oak Island kan besökas av vem som helst så länge de begära tillstånd i förväg. Aficionado Treasure jägare kan fortfarande ses på ön med jämna mellanrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.