Vad är Knot Called a Monkey’s Fist?

En apa knytnäve är en knut som syftar till att skapa en tät boll i slutet av en rad rep. Bollen ger tyngd i repet och se till att det kan kastas exakt över en lång sträcka. Sjömän har historiskt använt Apans knytnäve att kasta så kallade böljande linjer mellan fartyg och på stranden, och apan knytnäve används också av klättrare och andra som skulle ha behov av att kasta en linje av rep till en specifik och läge.

För att göra en apa knytnäve, ett sammanhängande slingor skapas. Först tre slingor av linje är lindade runt handen. Sedan finns tre slingor lindats runt den första loopar, på en lodrät vinkel. Vidare finns tre slingor lindats runt den andra uppsättningen av loopar, innanför den första upplagan. När repet dras lärde, öglorna hjälpas åt att skapa en tät boll av linan som ser vagt som en knytnäve. Även om denna beskrivning låter komplicerat, de vet är väldigt lätt att göra, så ser du om du plockar upp en längd av snöre eller rep och ge det ett försök.

På egen hand kommer en apa knytnäve vara rimligen tung. Vissa tycker också att väga denna knut genom att fånga en sten eller något liknande inne i loopar. Förutom att bara göra Apans knytnäve tyngre, skapar tyngd en knut som även kan användas i en kamp, som många historiska sjömän kände. Om man viktar, en apa knytnäve kan bli en formidabel vapen som kan knäcka en dödskalle eller bryta ett ben. En fördel med att knyta en apa knytnäve och inte bara viktning en linje är att knop inte kommer undone eller bryta. En apa knytnäve kan uthärda genom år av hård användning, och det är också väldigt lätt att binda en apa första snabbt. Detta kan vara praktiskt i en kris, eller i en situation där begränsade verktyg som finns tillgängliga för att utföra en uppgift.

De flesta seglare vet hur man gör en apa knytnäve, längs med ett sortiment av andra knutar som kan komma till hands på öppet hav, även om dagar seglet har bleknat. Denna knut är också mycket användbar för outdoorspeople, och det används av rock och klättrare träd, som sysslar med orientering, och många andra. En apa knytnäve kan också få några oväntade användningsområden, till exempel, är det en stor katt leksak när bunden till en längd av snöre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.