Vad är Dance of the Seven Veils?

populärkultur, är "en dans av de sju slöjor" tros vara den dans som Salome utförs till styvfadern, Herodes, som beskrivs i Bibeln i Matteus 14:6-11 och Mark 6:21-28. I Bibeln är dansen som inte nämns, och "en dans av de sju slöjor" först kom ut på scenen noter till Oscar Wilde's 1891 spela Salome . Det är inte en traditionell Mellanöstern dans, men mer sannolikt en västerländsk uppfinning genomsyrad Orientalist missuppfattningar, men vissa tror att det har associationer till gamla österländska religioner. I den moderna västvärlden, är det dans för de sju slöjor ofta förknippas med striptease, även om vissa magdans utföra mer konstnärliga tolkningar.

dans av de sju slöjor har framstått som ett tema i konst och litteratur sedan Oscar Wilde's play dök. Det är höjdpunkten i Richard Strauss 'Salome opera, baserad på Wilde's play. Kvinnor spelar Salome genom åren har utfört minnesvärda och ofta skandalösa versioner av dans. I en dans av de sju slöjor börjar dansare dansen bär syv slöjor och tar bort dem en efter en när hon dansar, ofta men inte alltid, slutar dansen nakna eller nästan så. En del har hävdat att dansa av de sju slöjor har sina rötter i en gammal myt om den sumeriska gudinnan Inanna och den babyloniska gudinnan Ishtar. I denna myt sjunker gudinnan i underjorden och måste passera genom sju portar på hennes resa, vid var och en som hon måste avstå från ett smycke eller en symbol för hennes royalties. Talet sju var signifikant till antiken, eftersom det är antalet himlakroppar synlig för blotta ögat utan teleskop: Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars, Saturnus och Jupiter. Därför finns det sju stora gudar i många forntida religioner, och nummer sju förekommer i många myter och klassificeringssystem.

Modern dag mystiker se dans av de sju slöjor och berättelsen om Inanna härstamning som en metafor för upplysning, shedding "slöjor" av illusioner på vägen till en djupare andlighet av självförverkligande. Idén om "de sju slöjor av mystisk erfarenhet" föregår faktiskt Wilde's play. Dessa "Seven slöjor" är i ordning, Dreams, Reason, Passion, Bliss, mod, medkänsla och kunskap.

I romanen Skinny legs and All , erbjuder Tom Robbins en liknande men uppdaterad tolkning av dans av de sju slöjor. Med varje slöja dansaren bort, en annan världslig illusion ifrågasätts och sönderslagna. Minnesvärt, bort dansare i Robbin roman slöja som täcker hennes ljumskar först och sparar den som täcker ansiktet och huvudet till sist, vilket tyder på att dansen inte handlar om KITTLING, utan om att kasta en jordiska hangups.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.