Ska jag använda tyg eller engångsblöjor?

Föräldrar kan definitivt våndas över ett beslut som en gång var en icke-fråga. Ska de använder disponibel eller blöjor duk? Det finns många argument för användning av båda typerna av blöjor, och några föräldrar använder båda. De kommer att använda engångsmaterial för dagvård, när de ska resa eller på semester, och använd trasa när de är hemma. De viktigaste tvister kring användandet av tygblöjor eller disponibla typer center på två huvudfrågor: hälsa värdet av att använda en typ ovanpå varandra och miljömässiga konsekvenserna av att använda det ena eller det andra. Convenience av disponibel typer nämns ofta som en av de viktigaste skälen för deras användning, medan föräldrar som använder tyg typer antingen måste köpa en blöja tjänst eller tillbringar mycket tid tvätta blöjor hemma. När det gäller hälsa frågan hittar du erfaren barnläkare på båda sidor av stängslet. Vissa hävdar med kraft att tygblöjor är bättre för ett barn, eftersom de ger botten att andas. De föreslår att använda trasa uppmuntrar fler förändringar, vilket innebär att barnet är mer skyddade mot blöta blöjor av täta förändringar, och att tyg också minskar blöja utslag. Du hittar även barnläkare som argumenterar i helt motsatt riktning. De hävdar att engångsblöjor är bättre eftersom de tenderar att veken bort fukt från barnets stjärt. Med lika stor övertygelse som tygblöjor "förespråkare, kommer de att säga att engångsblöjor orsakar färre blöja utslag än gör duk, eftersom fukten inte stannar i kontakt med huden. En del läkare tar ett mitt på vägen tillvägagångssätt. Om en typ av blöjor skapar blöjeksem, växla till den andra typen. Frekvens i byta blöjor, använda vissa utslag grädde, och med tanke på barnets stjärt några "fria" tid varje dag kan också bidra till att minska hudutslag när du använder någon typ av blöja. Det andra argumentet som gjorts, vilket verkar vara på frammarsch är att engångsblöjor orsakar mycket större påverkan på miljön. Namnet disponibel inte översätta till biologiskt nedbrytbara, men du kan spendera mycket mer än genomsnittet att få blöjor gjorda av återvunnen plast. Engångsblöjor kan sitta i deponier för århundraden och aldrig helt biologiskt nedbrytbara.

Många människor har erbjudit en mot detta argument genom att antyda att tygblöjor på sitt eget sätt orsakar miljöproblem också. Ofta skyller man på den energi som behövs och vatten som används för att tvätta tyg. Vissa studier har visat att miljö-skuld på någon typ av blöja är ungefär lika, men det bör noteras att de största blöjan gör företagen i världen oftast nämner denna studie. Föräldrar tycks vara att besluta om tyg oftare, med en omsättning upp cirka 25% från 2008. En annan faktor när det gäller tygblöjor är huruvida andra vaktmästare kommer du att kunna använda dem. Vissa dagvården anläggningar tillåter inte tyg på grund av risken för smitta till andra barn och det extra arbete med förvaring smutsiga blöjor. Du kan fortfarande använda tyg hemma om ditt daghem inte tillåter dem, eller leta efter en dagvård inställning som gör det.

Det kanske bästa sättet att avgöra om att använda tygblöjor eller engångständare är att söka dina känslor. Som känns bäst för dig? Sedan se hur ditt barn reagerar på dina val. Om tygblöjor ge utslag, prova att byta till engångsmaterial, eller byta från engångsmaterial till trasa om det är logiskt. I båda fallen kommer du förmodligen också styras av miljöhänsyn, och du kan utvärdera undersökningar för att se vilken metod som du tycker är mer "grön". Slutmålet är att vara säker på att både du ditt barn trivs med det val du göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.