När kan jag ta med mig ett barn till ett bröllop?

Man kan sätta ett barn till ett bröllop under några omständigheter. Den första är om bröllop inbjudan riktar sig till hela familjen. Speciellt på det inre kuvertet med en inbjudan, kan det vara namnen på alla inbjudna gäster. Om inbjudan omfattar ett barn, är det helt bra att låta dem ingå i firandet. När man överväger att sätta ett barn till ett bröllop, bör man beakta det enskilda barnet. Om ett barn inte är moget att sitta igenom ett bröllop, eller i receptionen kommer att vara en alltför stor frestelse att misbehave kan det vara bättre att ringa en barnvakt. Om, å andra sidan är barnet relativt mogen och tar riktningar lätt, då barnet kan njuta av ceremonin och lära sig lite om vad ett bröllop är.

Vissa par anger att de vill har inga barn som går på bröllopet. Detta är det bästa för par, och en verkligen inte kan be om ett undantag. Om en gäst ger ett barn, kan andra gäster känna sig irriterad över att deras barn var inte inbjudna. Det enda möjliga undantaget kan gälla ammande mödrar, särskilt om de deltar i bröllop som en del av brudföljet. En ammande mamma, som måste resa flera timmar att komma till ett bröllop, kan få ett pass. Dock får delta i bröllopet begränsas om barnet börjar gråta. Om bröllop kräver mycket resande, denna begäran anses ännu mer godtagbart.

Brudparet kan fortfarande välja att inget barn är närvarande. Om man förväntas delta i bröllopet men möter detta motstånd, då är det bra att vägra, så fint som möjligt, att närvara. Brudparet bör nådigt förstå en kvinna under dessa omständigheter inte kan närvara eller delta i deras bröllop.

I en nyare trend, några par ger nu ett alternativt firande för barn. De kan ge barnvakt, underhållning och en barnvänlig måltid. Detta är en vacker gest som kan tillåta en att till fullo njuta av en vän eller familjemedlem bröllop, och ändå vet att barnen har roligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.