När bör man inte tipsa Waiter?

Generellt bör du tips inte din servitören när du är ytterst missnöjda med tjänsten. Även om standarden är att ge dricks 15 procent av den totala räkningen för god service till lunch och 20 procent av den totala räkningen för bra service på middag, de är mycket subjektiv. Med andra ord ska dina tips beror på vad du tycker är lämpligt, inte vad de sociala normerna kan vara. Ibland kan restauranger erbjuder exceptionell service och servrar bör belönas. Om en server går ur vägen för att rätta till ett problem, eller finns exempel på tjänster på andra sätt, med 20 procent dricks får ballong ännu högre, beroende på din tippning stil. I vissa fall, för att verkligen skicka ett meddelande, kan det vara bra att lämna någon form av spets, även om frestas att inte tipsa kypare. De som väljer att inte tipsa servitör kan skicka en blandad signal på något sätt. Exempelvis många restauranger kan ge tips lämnas på ett kreditkort. En servitör kan inte se detta förrän i slutet av natten. I andra fall, om du väljer att inte tipsa servitör, kanske han tror att det var helt enkelt ett förbiseende. man vill skicka ett meddelande som förstås nästan universellt av servitörer, lämna en liten spets, såsom en USA öre, om i USA, är ett bra sätt att uttrycka ert missnöje med tjänsten. Detta sänder en omisskännlig signal om att, ja, menade du att tippa. Var dock ett tips på någon större värde inte motiverad.

För den som verkligen vill ge några konstruktiva kritik, så att dina skäl för att inte tippa vore en bra idé. På detta sätt, även om du väljer att inte tipsa servitören med pengar, kan du lämna sin tjänst tips på ett mycket bokstavligt sätt. Naturligtvis kan detta vara överflödig. I de flesta fall kommer kyparen veta var det gick fel. Det kan vara hans eller hennes fel, och han eller hon hade en off dag. Eller det kan vara fel i köket.

Generellt gäller att om det finns ett problem med tjänsten och du kan inte räkna ut vem som är ansvarig, är det alltid bra att fråga vad problemet är. Det kan vara i köket, servern, eller något utanför någons kontroll. Utröna vad problemet innan de bestämmer sig för att inte tipsa servitören är alltid en bra idé. På så sätt säkerställer du fel person är inte bestraffas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.