Hur skriver jag en uppsats i skolan?

Att skriva en uppsats i skolan eller arbetet, är den viktigaste god organisation av din tid, ditt forskningsmaterial och dina tankar. Innan du börjar, se till att du förstår uppgiften helt, fråga din lärare eller professor för förtydligande om det är något du inte förstår. Vet när rapporten beror, och ge dig själv gott om tid för både läsning och skrivprocessen. En bra tumregel är att uppskatta hur lång tid du tror att du behöver, och sedan dubbla det. Detta kommer att ge dig gott om tid att skriva en rapport som är väl underbyggda, klar och koncis. Det första steget att skriva en rapport av något slag är forskning. Om du skriver en bok rapport omfattar din forskning fas läsa krävs bok och göra anteckningar om huvudpersonerna och idéer som presenteras. För uppsatser och forskningsdokument måste du konsultera ansedda källor för information om ditt ämne, samla in alla offerter du kommer att använda, och noterar källan information du behöver för att citera senare. Kontrollera med din lärare om du är osäker på vilka källor är godtagbar, det kan vara specifika källor måste du använda för just ditt uppdrag och andra som inte är tillåtna. Om du skriver en rapport om din egen forskning, vara säker på att dina anteckningar är tydliga och väl organiserade, och din forskning är komplett. I nästa fas att skriva en rapport är att organisera din information. Många som tycker att ett utkast till hjälp, och några lärare och professorer behöver en. En skiss är ett bra sätt att förtydliga exakt vad du vill att rapporten ska säga, och i vilken ordning att presentera informationen. Om du har problem med denna fas, skriver varje faktum på ett index kort kan vara till hjälp. På detta sätt kan du enkelt organisera och ordna dina uppgifter tills du hittar det tydligaste sättet att presentera informationen. När du skriver en rapport, första stycket kommer att ange tonen för resten av ditt skrivande. Den bör omfatta en avhandling uttalande, som är en enda mening som sammanfattar den viktigaste punkten i rapporten, eller fokus i din forskning. Början punkt kan även omfatta inledande information om de forskningsmetoder som du använde eller vilka källor du har hört att säkerhetskopiera dina poäng. Kom ihåg att hålla din första stycket kort och koncist. Du är helt enkelt att lägga in din huvudsakliga idéer, du kommer närmare om var och en av dem senare i rapporten.

Kroppen i din rapport kommer att innehålla alla dina underlag. Begränsa varje punkt till en idé eller föreställning, och till fullo utveckla konceptet med flera välskrivna stöd meningar. För många skola uppsatser, tre till fem viktiga idéer är tillräckligt för att stödja din tes, men alltid kontrollera villkoren med dina uppdrag. Om du använder information ord för ord från en annan källa, se till att bifoga informationen i citationstecken och nämner din källa som krävs av din lärare. Tabeller och diagram kan användas i detta avsnitt, men se till att informationen är relevant och förbättrar dina huvudpunkter. Det sista stycket i din rapport ska sammanfatta huvudpunkterna gång. Denna punkt kommer att innehålla dina sista tankar och slutsatser också. Det bör återigen vara kort och koncis, som omfattar de grundläggande fakta som du vill att dina läsare att förstå efter att ha läst rapporten.

Slutligen, glöm inte redigeringen fas att skriva en rapport. Detta kommer att omfatta löpande funktionen stavningskontrollen i ditt ordbehandlingsprogram samt en handbok läsning av texten att fånga eventuella fel i stavningskontrollen missade. Läs din rapport högt en gång eller två, vilket kommer att hjälpa dig höra några meningar som är konstiga eller som inte är relevanta för din huvudsakliga idéer. Om du är osäker på din redigering färdigheter, med någon annan läsa tidningen högt hjälper dig att identifiera något i din rapport som är oklart. Utveckla dessa färdigheter kommer att hjälpa dig att skriva en rapport som är polerad, hög kvalitet och koncist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.