Hur kan jag öka självförtroende?

Du kan öka självförtroendet genom att kunna acceptera dina brister och lära av sina misstag. Ibland kan vi vara för hård mot oss själva och låta andra människor tycker och tänker ta oss ner. Det sak att komma ihåg när man försöker öka självförtroende är att ingen är perfekt och du gör det bästa du kan med det du har.

Brist på självförtroende kan bero på ett fel eller ont punkt i våra liv att vi inte tycks kunna övervinna. Men egentligen även de människor som verkar praktiskt taget perfekt är verkligen inte perfekt. Vi har alla beklagar eller saker vi önskar att vi skulle ha gjort bättre, även om vi inte låta någon veta det. Vissa människor är också snabba att peka finger åt andra om fel eller misstag och detta kan leda till låg självkänsla hos vissa individer.

Förhoppningsvis kan vi inse att misstag och fel är en del av människans natur och att vi inte kan ändra det förflutna, men vi kan förändra vad vi gör från och med nästa minut på. Denna idé för att lära av det förflutna och gå vidare kan vara ett användbart begrepp för att öka självförtroendet eftersom skuld över vad vi gjorde i det förflutna eller hur vi hanterade något som kan få oss att känna mindre än tillförsikt inför våra förmågor och vår plats i världen . När vi slutar att inse när vi hanterar något bra, kan detta öka självförtroende. Gör vi det bästa vi kan i vår situation? Vilka andra alternativ kan vi välja? Ju mer vi lär oss att förlåta oss själva för tidigare misstag och tänka på nuvarande och framtida situationer, desto mindre skuld och självförakt tenderar vi att känna.

Ett bra sätt att börja öka självförtroende är att fånga oss att göra bra saker istället för saker som vi inte tycker om oss själva. Till exempel kan vi försöka att bli snyggare och sedan har startats behålla kläderna från golvet. Om vi slutar och uppskattar oss själva för att de gjort något vi ville åstadkomma, kan detta leda definitivt mer av samma beteende och ett ökat självförtroende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.