Hur kan jag hjälpa mitt barn med läxorna?

Det är normalt för en förälder som vill erbjuda hjälp med läxläsning, men det kan vara en svår upplevelse för både föräldrar och barn. Det finns några saker du kan göra för att göra upplevelsen mindre stressande för er båda. Börja med att se ditt barn inte är hungrig, törstig, eller för trött för att studera. Om hon ge henne något att äta och dricka, låt henne vila under en kort tid innan du börjar.

Många barn behöver lite tid för att varva ner efter skolan innan de börjar sin hemläxa. Sträcker sig ända från klass att arbeta med läxor eller klass projekt kan bli överväldigande. Det är inget fel med att tillåta ditt barn att ta en liten paus, så länge du se till att hon studier vid något tillfälle under kvällen. Ge ditt barn att gå framåt för att koppla av en stund, och få henne låta dig veta när hon är redo för att få hjälp med läxorna.

Om ditt barn säger att han inte vill ha din hjälp med läxorna, frågar varför . Låt ditt barn att berätta exakt vad han känner. Det kan vara att han anser ni är besvikna på honom när han inte gör bra, eller han kan bli generad behöver hjälp med läxorna. Förklara för honom att varje elev behöver hjälp ibland. Försök att närma sig svåra ämnen med tålamod och en positiv attityd. När ditt barn är redo att samarbeta och du är redo att hjälpa till med läxor, välj en plats som är bekvämt för er båda. Det bör också vara en som ger gott om arbetsyta. Samla objekt ditt barn måste fylla varje uppgift, så han inte blir distraherad av leta efter leveranser senare. Se till att du väljer ett lugnt område där barnet kan slappna av och koncentrera sig. Om du märker att du blir frustrerad, fråga din make eller en äldre studerande att hjälpa till med läxor för en stund. Kom ihåg att oavsett hur frestande det är att göra arbetet för ditt barn, läxhjälp menas att vara just det-hjälp. Gör jobbet själv kommer inte att hjälpa ditt barn lära sig, och det kan skada ditt barns självförtroende. Hon kanske känner att du inte tror att hon kan göra jobbet. Å andra sidan kan det finnas vissa ämnen som du kommer att ha problem med också. Om detta är fallet, finna en alternativ källa till läxhjälp för ditt barn. Det finns läxhjälp platser på nätet och det finns olika handledning program tillgänglig. Du får också möjlighet att hyra en handledare för att komma till ditt hem.

Även hjälpa till med läxläsning kan te sig som en syssla nu, en dag denna syssla skall bli en del av omhuldade barndoms förr-frustrationer och skrattar båda! Försök att njuta av det medan du kan. Och påminna dig själv, även när ditt barn klagar, att ni gör en kärleksfull skillnad i ditt barns liv. Bara detta borde hjälpa dig att möta morgondagens hemläxa!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.