Hur kan jag förbereda mig som värd för en middag?

Även middagar kan vara massor med kul, många människor tycker planeringen dem ganska skrämmande. Däremot har tanken på att öppna en middag inte att få dig att bryta sig in i en kall svett. Genom att planera väl och ta ett enkelt sätt att dina förberedelser kan du dra bort en lyckad middag och njuta också.

Förbereder värd din middag bör börja med att fastställa orsaken till din middag och chooing ett datum. Du kan välja att centrera din middag på en specifik semester eller tillfälle. Däremot behöver du inte ha ett speciellt tillfälle i åtanke, så många middagar ges bara för skojs skull. Det är bäst att välja ett datum för ert sällskap som ger dig möjlighet att förbereda sig på ett avslappnat sätt. Det är oftast bäst att undvika traditionella vardagar, eftersom de tenderar att bli hektisk för både värd och gäster.

Bestäm dig för en stil eller tema för ert sällskap. Till exempel kan du välja att ha en informell middag, en utomhus grill, eller en elegant affär. Också besluta om hur många personer du vill inkludera. Vissa underhållning experter rekommenderar att börja med inte mer än sex till åtta gäster om du är värd din första middag eller är novis kock. När du har bestämt dig för en stil, är det dags att bjuda dina gäster. Beroende på graden av formalitet du valt kan du välja att bjuda in dina gäster per telefon, e-post eller vanlig post. För ett informellt möte, är det klokt att ge minst ett par dagar till en veckas varsel. För formella middagar, är det en bra idé att posta inbjudningar ungefär en månad före utsatt datum. När du är klar med inbjudningar, bör du börja planera din meny. Överväg förrätt, mat, dryck, och alternativ dessert. Tänk på att vissa av dina gäster kan vara allergiska mot vissa livsmedel. Om du kan lära dig mer om detta i förväg, kan du utesluta att viss mat. Om inte kan du göra klokt i att förbereda ett par extra rätter utan livsmedel som ofta orsakar allergier, till exempel nötter. Likaså om du inte är säker på att alla dina gäster är köttätare, kan du göra klokt i att förbereda några vegetariska rätter också.

Ta dig tid och tänka igenom inredning för ditt sällskap, liksom sätet arrangemanget. Seat dina gäster för att maximera komfort och gör den enkel att umgås. Skapa den typ av humör du vill ha med tillbehör, dukningar, belysning och musik. Om du planerar en stor middag, kan du överväga att anlita hjälp eller hyra en del av de varor du behöver.

Oavsett tema eller storlek du väljer för din middag, försöka göra det så okomplicerat som möjligt under hela din preparat. Försök att välja alternativ som kommer att göra det så enkelt som möjligt för dig så att du kan njuta av dina gäster. Också överväga att utarbeta en checklista för att förbereda att din middag lättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.