Hur kan jag förbereda för en jordbävning?

För de flesta människor bor i USA, hur man förbereder för en jordbävning ligger längst sak från sina sinnen. Men för dem som bor i jordbävningsområden eller jordbävning landet, såsom Kalifornien, jordbävning "säsongen" 365 dagar om året. Katastrof experter betonar att det är nödvändigt att förbereda sig för en jordbävning genom att utbilda sig på katastrofberedskap. Eftersom de flesta stora befolkningscentra i Kalifornien befinner sig i jordbävning hotspots eller längs stora skiljelinjer, med att rida ut en jordbävning vid något tillfälle är oundviklig. Vidtar åtgärder för att mildra skadorna i hemmet eller på kontoret är en bra start för att förbereda för en jordbävning. Ditt hem ska vara säkrad stiftelsen eller eftermonteras göra den stark nog att stå emot en jordbävning. Om du hyr, be ägaren av byggnaden om några åtgärder har vidtagits för att göra det mer strukturellt ljud i en jordbävning. Samtidigt som man planerar att förbereda en jordbävning i hemmet är smart, be ditt arbete och ditt barns skola om de har beredskapsplaner också.

Inside ditt hem eller kontor, är nästa steg att förbereda sig för en jordbävning att se till att stora bokhyllor och top-tunga möbler är ordentligt fäst på väggen för att förhindra fall. Fyra av de dödsfall som inträffat i Northridge jordbävningen i Kalifornien tillskrevs fallande föremål eller möbler. Experter menar säkra möbler och varmvattenberedare till väggreglar med remmar. Varmvattenberedare är särskilt farliga eftersom de kan vältas, orsakar gasledningen skadas eller spruckit.

spärrarna på skåpen kan också förhindra att föremål faller ut under en jordbävning. Tung elektronik kan spännas ner till hyllor med nylon band och breakables eller värdeföremål kan säkras till hyllorna med kardborre. Stängt krokar är bra för att hålla hängande ramar på väggen, som också kan bli risker i en jordbävning. När du gjort ditt hus säkert, till nästa steg förbereda sig för en jordbävning är att utforma ett hem jordbävning plan. Hitta ett säkert område i varje rum i ditt hus-vanligtvis en interiör dörröppning eller under en stark tabell är den bästa platsen. Praktiken ofta med barn få snabbt till en säker plats, en bit från tunga möbler och fönster. Därefter utser en out-of-town kontakta vem alla kan få ett meddelande om att familjemedlemmar skiljs åt och det finns ett meddelande uppdelning. Också välja en plats utanför huset, där familjen kan samlas efter en jordbävning. En av de viktigaste aspekterna av jordbävningen preparat är att lagerföra ett kit beredskapslager. Din kit ska innehålla nödvändiga mediciner, första förbandslåda, mat, vatten, kläder, sängkläder, radio, ficklampa och batterier. Många experter säger att leveransen ska ta dig igenom tre till sju dagar, men en del tyder leveranser pågå i tre månader till ett år. Barns behov bör inte glömmas bort, och nödströmförsörjningen kit skall innehålla blöjor, formel och mat komfort för både vuxna och barn. Naturligtvis är detta bara en ofullständig lista över de många saker du kan behöva förbereda sig för en jordbävning-Röda Korset är en utmärkt resurs för en mer komplett lista. Det är en bra idé att förbereda sig i förväg för att kunna stänga av potentiellt farliga energibolagen i stunder omedelbart efter en jordbävning. Se till att du vet var avtagsvägen platser är och hur vi använder dem. Det är en bra idé att ta med en skiftnyckel eller de nödvändiga verktygen i din nödströmförsörjningen kit.

För att förbereda sig för en jordbävning, måste du förutse vissa hinder du kan möta i efterdyningarna. Omfattande elavbrott kan innebära att banker och uttagsautomater inte kommer att kunna fungera normalt. Av denna anledning är det smart att ha en liten mängd kontanter till hands för nödsituationer. Kopior av viktiga dokument, försäkrings information och ett hushåll inventering kommer också hjälpa dig att plocka upp bitarna i efterdyningarna. Om ditt hem är unlivable efter en jordbävning, är det också bra att veta var närmaste akut skyddsrum kommer sannolikt vara och att dra ut kartor på hur man tar sig dit med bil eller till fots.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.