Hur kan jag få mina barn att läsa mer?

Det allra bästa sättet att få barnen att göra någonting är att lära dem genom exempel. Ibland, stänga av TV och sitta ner med en god bok. Detta kan bidra till dina barn lära sig hur viktig läsning är, och du får inte säga ett ord. Det är också en god idé att läsa berättelser för att din lilla pojke eller flicka från mycket tidig ålder . När din son eller dotter växer, kan ni två tillsammans. Turas om att läsa en berättelse till en annan, eller läsa en sida och sedan låta ditt barn läsa nästa sida och så vidare. Berätta med entusiasm och inte vara rädd för att verkligen få till det och göra roliga ansikten och röster. Om du gillar att läsa då, så kommer dina barn. Om du ger ditt barn en bok som en gåva, kommer det att betyda hur viktiga böcker är för dig. Redan innan han eller hon kan läsa, kan du ingjuter en kärlek till böcker. Inköp klassiker och samlingar av böcker i alla genrer för att hålla intresset högt. Exhibit nyfikenhet på vad din unge är för närvarande läser, och ställa några enkla frågor om varje bok. Undvik att trycka alltför hårt eller det kan kännas som att du kräver en bok rapport, och som tar det roliga i det.

Om ditt barn har svårigheter att läsa, han eller hon inte kan finna det väldigt roligt att läsa. Försök att arbeta med ditt barn och lära sig vilka svårigheter som finns. Lyssna på honom eller henne läsa högt. Om den hjälp som krävs går utöver vad du kan erbjuda, söka hjälp från en lärare, handledare, eller en läskunnighet program. Många skolor erbjuder extra kurser i läsning, och en del bibliotek erbjuder behandlingen program också. När ditt barn har ett bättre grepp om läsning, en önskan att läsa kommer att växa. Att uppmuntra och försöka att inte visa frustration på tillfälliga bakslag som kan uppstå från tid till annan. Hitta böcker som är av stort intresse för dina barn, och detta kommer att fungera som en källa till motivation för vidare läsning.

Även om din unge inte kräver behandling hjälper, ta honom eller henne till biblioteket för att registrera dig för ett lånekort. Besöker biblioteket regelbundet och uppmuntra din son eller dotter att prova flera olika typer av böcker. Gör det till en viktig, en speciell händelse. Ni kommer båda att börja se fram emot dessa utflykter och möjlighet att koppla av och njuta av en god bok i lugn, lugn stämning i biblioteket.

Om du beröm din son eller dotter när man läser hellre än tittar på TV eller spelar videospel, och belöna dem varje gång de träffas ett nytt mål kommer behandlingen snabbt blivit en naturlig del av ditt barns rutin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.