Hur har påsken kommit att kallas det?

påsk började som en kristen helgdag som firar Jesu Kristi uppståndelse på tredje dagen efter hans korsfästelse. I den religiösa aspekten är påsken både en dag och en säsong till säsong, eller Eastertide, bestående femtio dagar. The Holiday härrör först sitt namn från Pesach , det hebreiska ordet för påsk, som är direkt kopplad till religion i påsk samt hur kalendern datum bestäms. Påsken är den engelska benämningen på semester, kommer från namnet på den germanska gudinnan Eostre, gudinna gryningen.

Påsk betraktas som en rörlig högtid eller fest eftersom det inte på ett bestämt datum varje år. Datum för påsken bestäms av kyrkliga vårdagjämningen och firas den första söndagen efter första fullmåne som inträffar på eller efter den 21 mars. Det kan inträffa när som helst från 22 mars till 25 april. Det finns många olika religiösa festligheter och ceremonier i samband med påsken, som alla varierar mellan olika platser och religiösa övertygelser. Lent, en fyrtio dagar uppoffrande snabb och Pingst eller Pingstdagen, är alla ett gemensamt religiös påsk traditioner. Även Påsken är en religiös fest för många har det också utvecklat profana traditioner, inklusive påsk korgar kvar av påskhare och utsmyckning hårdkokta ägg. Utbyte chokladägg, kaniner och kors är också vanliga påsk traditioner.

Firandet av påsk är hundra år gammal och har observerats i dag av religiösa och sekulära grupper. Många av de betydelser som är förknippade med påsken i båda grupperna är sammanflätade. Påsk anses vara en hyllning till det förnyade både i liv genom Jesu Kristi uppståndelse och i naturen också. Några av de världsliga symboler för påsk, speciellt ägget, speglar firandet av nytt liv genom symbolik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.