Hur går jag omkring och gjorde en god gärning?

Det finns en mängd olika sätt att gå omkring och gjorde en god gärning. Goda gärningar kan omfatta ett brett spektrum av arbetsuppgifter och hur du väljer att gå omkring och gjorde en god gärning ofta beror på dina skäl för att vilja göra dådet i första hand. Vissa människor väljer att göra en god gärning, eftersom det får dem att må bättre. Andra anser att göra en god gärning är ett viktigt sätt att visa medkänsla för andra.

Oavsett vad dina skäl för att göra en god gärning, det finns flera sätt att gå tillväga. Några goda gärningar är spontan. Till exempel kanske du ser någon som kämpar med livsmedelsbutik påsar och erbjuder sig att hjälpa till. Om du kliver in och spontant erbjuder sig att hjälpa någon, är det viktigt att inte skrämma dem. De flesta människor uppskattar erbjudandet om hjälp, om du verkar till synes från ingenstans, speciellt när det är mörkt, kan du skrämma mer än att hjälpa. Innan du steg för att hjälpa någon, se dem i ögonen och le. Säg något att sätta dem till mods. En allmän förklaring, såsom "Här, låt mig hjälpa dig," gör ofta att den andra personen känner sig mer bekväm. Gör inte någon hänvisning till den andra personen vara ensam eller att du är stark. Dessa uttalanden kan uppträda hotfullt. När du har avslutat din god gärning, inte dröja. Stående runt stirrade på den andra personen kan få dem att känna sig obekväm. De kan undra om du förväntar dig pengar eller gör sig redo för att fråga dem om deras telefonnummer. Stället acceptera deras tack nådigt, som erbjuder en allmän adjö, såsom "Jag är glad att jag kunde hjälpa till" och fortsätt på vägen. Om du vill delta i en mer formell typ av god gärning, det finns många välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer som skulle älska att ha din hjälp. Det första steget för att bli inblandad i en god gärning för en välgörenhet är att bestämma vilken typ av välgörenhet som du skulle vilja arbeta med. Det finns många välgörenhetsorganisationer som arbetar med djur, barn, offer övergrepp, miljö och många andra orsaker. Om du ska ägna tid åt att göra goda gärningar, är det viktigt att välja en sak som man tror på

När du har beslutat om ett välgörande orsak som du tror på, kontakta dem och fråga vad de behöver. Du kanske upptäcker att din betalning jobb ger dig färdigheter som en välgörenhetsorganisation skulle älska att ha. Många välgörenhetsorganisationer har också ett behov av vanligt arbetskraft ibland. De får inte kräva någon med särskild utbildning, men skulle gärna vilja ha någon att registrera deltagare på en insamlingskampanj promenad, lossa donerade varor eller köra äldre till läkarbesök. Oavsett vilken nivå av skicklighet, kan de flesta välgörenhetsorganisationer hitta ett sätt för dig att utföra en god gärning.

?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.