Hur förbereder jag vara en styvförälder?

När du planerar att gifta sig med en fästman med barn ska du inte bara förbereder sig för att vara en man eller hustru, utan också förbereder sig för att vara en styvförälder. Om du inte har parented innan det kan vara dags att fundera på hur denna stora uppgift, och även om du är en förälder som är styvförälder kan medföra tvister mellan din make /maka och dig själv om "hur förälder" i skarp lättnad. En annan faktor är de barn som ni därmed övertar ett visst ansvar över. Vissa kanske välkomnar er närvaro, men andra kanske ogillar din intrång, förskyllan din egen.

De flesta experter rekommenderar att du tar dig tid innan de gifter sig för att verkligen spendera lite tid med er snart steg-barn. Om tvisten är närvarande, är det en bra idé att få lite familjerådgivning innan giftermålet äger rum för att avgöra din plats i familjen. Det finns starka belägg för att en styvförälder som kommer till en familj snabbt, och etablerar sig själv som ett hårt DISCIPLINEN, förmodligen kommer att misslyckas med att skapa lyckliga relationer med styvbarn. Många tror att disciplinära åtgärder bör vidtas främst på det biologiska föräldrarna, speciellt i början av en relation med bonusbarn och att du bör förbereda sig vara en styvförälder genom att planera en sektorsövergripande strategi med din nya make före äktenskapet, där man lär sig att följa istället för bly. Om du är helt nytt för föräldraskap, kan du förbereda också vara en styvförälder genom att ta några föräldraskap klasser. Det är svårt att bara hoppa in i en relation med barn, särskilt om du inte vet mycket om hur barn fungerar. Reading föräldraskap böcker, och det finns många inriktas speciellt mot steg-föräldraskap, och lära sig om barns utveckling är också ett bra ställe att börja. Det är en bra idé att tillbringa mycket tid med barn, lära känna dem, eftersom ingen bok ger dig insiderinformation om de personer du ska föräldern. Lyssna till den förälder som har med dessa barn från början av deras liv är lika värdefulla. Hon eller han kan ge dig information om varje barn: deras behov, önskningar, problem, intressen och starka sidor. Efter att ha lite information kan hjälpa du relaterar bättre till din fästmans familj som du förbereder dig för att vara en styvförälder. När det är möjligt, det är också viktigt att lära känna dina steg-barns andra förälder, eftersom du kommer nu dela föräldraskap ansvar med honom eller henne. Det är dessutom värdefullt att aldrig nedvärdera eller kritisera denna förälder till ditt nya styvbarn. De tacka för sin lojalitet först till sina biologiska föräldrar, och det är smart att förbereda sig för att vara en styvförälder genom att förstå att du inte kommer in för att ta över jobbet från den primära föräldrar. Du är där som hjälp och stöd, gradvis antar betydelse för dessa barns liv. Barn kan frukta att älska dig uttrycker trolöshet mot sin biologiska pappa eller mamma. Genom att visa din respekt för personen och hedra ett barns kärlek till den personen, du behöver inte stå i deras väg och är mer benägna att bli respekterad för dina egna bidrag till familjen.

När du förbereder dig för att en styvförälder, att överväga att starta tidigt. Inkluderar barn i utflykter, göra dem till en del av bröllopet, och hålla en vänskaplig poise. Lär dig mer om barn och föräldraskap, men acceptera din blivande make /maka överlägsna information om hans /hennes barn. Planera ut din roll och vara beredda på motstånd från stepkids. Låt dem diskutera deras stred känslor och ge dem tid att anpassa sig till att bli en del av deras liv. En styvförälder, men kanske tar en roll som är något sämre än den primära föräldern kan ändå bli en otrolig tillgång i ett barns liv. Lämpliga förberedelser ger dig en möjlighet att bli att tillgång och en välkommen del, om inte först så småningom, i din nya familj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.