En pirat, vad Avast Mean?

För en pirat eller en medlem i nautiska gemenskap, betyder "avast" för att avbryta eller avstå. Termen avast har integrerats så grundligt i piratespeak att få personer är medvetna om den verkliga innebörden av uttrycket. Det är ofta missbrukas i stället för "ohoj", som är en nautisk hälsning. Individer som vill prata som en pirat korrekt kanske vill investera i en nautisk ordbok eller göra en del efterforskningar på traditionella segelfartyg villkor.

Ordet "avast" dokumenterades först år 1681, och sannolikt kom från en Nederländska segling sikt houd stora , vilket betyder att hålla fast vid. Termen kan hänvisa till militära åtgärder eller behovet att hålla fast på rep och linor ombord på ett fartyg. Avast har använts i stor utsträckning sjöfartssektorn sedan som ett inpass gärna vilja stoppa eller bromsa.

Liksom andra nautiska termer har Avast har integrerats i tal andra grupper av individer. Tillsammans med fraser som "jag hearties," lätta ankar "och" ank "De har antagits av en del av motkulturella rörelse som värdesätter frihet som traditionellt förknippas med piratkopiering. Även pirater är romantiserad i det moderna samhället, levde de svåra och ofta obehaglig liv. Moderna pirater utgör en allvarlig risk för sjöfarten i områden utanför Afrikas kust och i delar av Asien. Det antas att de flesta landkrabbor maskerade som pirater bara vill genomsyra deras liv med en nautisk smak.

Avast bör användas för att väcka uppmärksamhet, mycket på samma sätt som någon skriker "stopp" till en förare som är som riskerar att kollidera med någonting. Termen kan användas i en avslappnad hälsning om personerna i fråga var i ett trångt rum eller ett annat offentligt område där få uppmärksamhet kan vara svårt. Avast kan också användas på ett fartyg, naturligtvis, att ange att en sjöman måste upphöra med vad han eller hon gör, särskilt i en nödsituation.

Att prata som en pirat eller sjöman kräver viss forskning som en del av språket kan bli ganska komplicerad. Saltning ditt tal med några nautiska termer som ohoj och avast kan göra ditt sociala erfarenheter mer underhållande, och kommer vara mycket användbar i den internationella Talk Like a Pirate Day (19 september). Människor som är intresserade av att lära mer om pirater och nautiska språk kanske vill överväga att leta upp "pirater" i deras sökmotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.