Är att hjälpa ett barn läxor fusk?

Vissa föräldrar tycker att hjälpa ett barn göra läxorna är fusk, men mycket beror på omständigheterna, graden av hjälp, till barnets ålder, och lärarens förväntningar på barnet eller föräldrarnas engagemang i hemläxa. Hemläxa, i synnerhet stora projekt, kan kräva hjälp av förälder och läraren inte bara hoppas utan också förväntar sig att föräldrar hjälper sina barn. Vid andra tillfällen att hjälpa ett barn läxor kan vara fusk, speciellt när "hjälpa" definieras som den förälder faktiskt "gör" de flesta av läxor. Det är visserligen sant att läxor är en del av inlärningsprocessen. Barn får inte veta alla svaren eller kan förväxlas över ett visst område eller problem i sin hemläxa. Man kan ju inte fusk om du arbetar med barnet på ett problem som de inte förstår, förutsatt att du hjälper dem att komma fram till olika sätt att lösa liknande problem i framtiden. Du bör inte närma sig ett problem ett barn kan inte svara på utan att försöka göra det till en undervisning ögonblick. Med andra ord, slå frågor barnen har om läxor till möjligheter att förbättra sitt lärande. Du kanske vill hålla koll, även om ett barn som har återkommande problem med ett visst ämne eller koncept och värvning lärarens stöd i att hjälpa barnet under klass med detta koncept.

Om inlärningssvårigheter är närvarande, kan du själv hjälpa ett barn göra läxorna när de är i de första primära kvaliteter. Även om denna hjälp inte utgör fusk, för mycket hjälp kan skapa ett onödigt beroende av den förälder som "alltid" hjälp i framtiden. Del av inlärningskurva med tidig hemuppgifter är att lära sig att göra läxorna, hur man kan strukturera tiden, och hur man kommer ihåg eller uppdrag rekord. Även när barnen har frågor, uppmuntra dem att göra alla problem de kan, eller ens försöka göra problemet, innan de kliver in för att hjälpa. Medan vissa hjälp väntas och även behövs inte steg tills du blir ombedd, om du ser ett barn verkligen kämpar för eller oförmögen att utföra hemuppgifter större delen av tiden. Det är ett något annorlunda förhållningssätt gentemot hjälpa ett barn läxor om barnet har inlärningssvårigheter. Du kan till exempel arbeta som skrivhjälp för ett barn som har svårt att skriva på grund av dysgrafi. Många barn, även de utan inlärningssvårigheter såsom ADHD, kan ha svårt att hålla sig fokuserad. Det kan vara viktigt att se dessa barn noggrant och dirigera dem som behövs för deras arbete. Vissa barn kanske måste du sitta med dem större delen av tiden medan de kompletta läxor eller att det helt enkelt inte hinner bli färdig. Som barn ålder, finns rimliga skäl att anta att de kommer att kunna göra läxorna mer självständigt, under förutsättning inlärningssvårigheter inte gör detta svårt. Du kan fortfarande hjälpa barn att göra läxorna här, möjligen genom kontroll över sitt arbete när de är färdiga med det. Vissa barn fortfarande kan behöva uppmaningarna. Du kan titta på en uppsats ett barn har skrivit en bok och säga något i stil med "Det är ett bra argument, men kan du hitta ett citat från boken som kommer att stödja det. " Försök att undvika stora korrigeringar för barnets läxor, och även om du arbetar i ett skriftligt arbete med ett barn, behöver inte plocka upp en penna. Inte arbetar en math problem för ett barn, fungerar det med honom /henne.

I vilken mån du hjälper ett barn att göra läxorna mycket individuellt. Om du hjälp för mycket, du beröva barn inlärningsmetoden erfarenheter och gör ditt barns arbete är egentligen inte bara fusk skolan, men också fusk barnet. Hjälper för lite kan betyda att barnet saknas möjligheter att förstå begrepp. I allmänhet, låt ditt barn visa dig hur och var hjälp behövs, och vara mer delaktiga om ditt barn verkar alltför frustrerad av uppdrag som inte förstås, eller när ett barn inte kan tyckas vara fokuserat på att slutföra arbetet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.