Vilka religioner Kräv Fastande och när?

Många religioner kräver fastan som en akt av botgöring, skyldighet, eller tro. Fasting, handlingen att avstå från mat eller dryck, vanligtvis utövas i olika religioner för en viss tid. Det utövas som ett tecken på offer till en gud, och många religioner över hela världen har ordinerats dagar och tider för fasta. Vissa fasta perioder kontinuerligt för ett antal dagar, och vissa kan äta och dricka efter solnedgången. Vissa är strikt förbud, och vissa tillåter vissa livsmedel. Fastan är i nästan samtliga fall, en viktig handling i den fromma, och praktiseras i islam, katolicismen och buddhism, bland många andra religioner.

Fastan är en viktig del av den hinduiska religionen, och är omväxlande på olika ställen. Den fasta regler av hinduismen är flexibla, som tillåter varierande längder av fasta vid olika tillfällen. Olika anhängare fast på olika dagar enligt ett antal gudar, och många festivaler kan fasta på, om de inte måste. Judendomen, däremot, är strikt i sin fasta, och kräver helt avstå från mat, dryck och vatten i upp till sex dagar per år, inklusive Yom Kippur och Tisha B'Av. Fastan i judendomen är en form av försoning.

islam, såsom judendom, tillämpas strikt fasta regler på fromma. Anhängare av den muslimska tron är skyldiga att fasta under den heliga månaden Ramadan, varje dag från gryning till solnedgång. Det finns också många icke-obligatoriska fasta dagar hela den islamiska kalendern, där muslimer är förbjudet från mat, dryck, rökning och sexuellt samspel. Fastan är en av de viktigaste åtgärderna i den islamiska tron, och är känd som en av pelarna i islam. Också observera obligatoriska fasta från soluppgång till solnedgång, fastställs bahå'ireligionen i västra och centrala Asien i praktiken som en period av meditation och bön.

Även om det inte krävs i de flesta kristna samfund, fasta praktiseras av många kristna som en yttre ritualer. Det finns i Bibeln med Moses, kung David och Jesus, och ses med en minskning av måltider, och avhållsamhet från kött på fredagar under fastan i katolicismen. I anglikanismen, fasta utövas på många helgonens festdagar, medan östra ortodoxin har fyra olika fasta säsonger, inklusive två olika sträckor på 40 dagar.

Fastan är också ett viktigt inslag i den buddhistiska tron praktiserades av munkar och nunnor, men inte genom att lägga buddhister. Det praktiseras i många mindre religioner, inklusive Jainism, en gammal religion i Indien, Raelism, en färsk fransk religion grundad på 1970-talet, i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, den första söndagen varje månad, och Pingstvänner och karismatiska kristna på olika dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.