Vilka är några goda typer av pussel för barn?

Många barn njuta och lära sig från att göra pussel, och det finns ett antal typer av åldersanpassad pussel för barn. Vissa pussel för barn kräver fysisk manipulation, medan andra förlitar sig på sikt, eller tänkte efter lösningar.

Pussel för barn som kräver manipulation omfatta pussel. Pussel består oftast av en bas och bitar av trä eller annat material som passar in i en indragen område i basen. Småbarns pussel visa vanligen scener från barnvisor eller berättelser, mat, siffror, alfabetet, djur och människor i olika yrken. Favorit-tv tecken kan också beskrivas.

pussel för äldre barn hör scener från populära filmer, olika platser runt om i världen, historiska händelser, och berömda personer. Det finns också pussel inblandade i ett spel sammanhang, till exempel sådana som ger ledtrådar för att lösa ett mysterium.

Sliding pussel är små plastfickor som rymmer delar av en bild som har delats upp i rutor, ofta 8 bitar, med en tom plats. En pjäs kan flyttas åt gången, och barnet försöker flytta bitar på rätt plats för att visa bilden hela. En Rubiks kub? är ett pussel där pusselspel bilderna delar runt för att flytta dem till en annan sammanställning, i detta fall att få den organiserade färger.

Pussel för barn som är beroende av visionen innehålla ordet sökningar. Beroende på ålder som var inriktade på, är ord inbäddade i en rad skrivelser med bokstäverna ordnade i ett eller flera riktningar. För de yngsta barnen, ord bara tycks gå vänster till höger, men för äldre barn, kan ord ordnas vertikalt, horisontellt eller diagonalt och i endera riktningen.

Det finns ett antal dolda bild pussel finns tillgängliga, från coyly gömmer musen i boken En Mus i kammaren till Where's Waldo? rad böcker. Pussel där två bilder med subtila skillnader måste jämföras för att upptäcka vad som har förändrats från det ena till det andra är ett tredje slags pussel som bygger på synen. En fjärde typ av visuell puzzle-ibland kallas "What's Wrong With This Picture?"-Visar en scen där orimliga eller olämpliga saker visas, liksom djur bär kläder, objekt upp och ned, eller objekt placeras i fåniga situationer.

Rebuses kräver både vision och tanke, som barn måste ta reda på vad bilderna står för och kombinera detta med betydelsen av ord för att göra mening av pusslet. Andra tyckte pussel för barn hör gåtor, enkla koder som de kan lösa, och twisters hjärna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.