Vilka är frågorna kring vattentillgången?

I de flesta områden i den industrialiserade världen, är tillgången till vatten inte är något som medborgarna tänka på regelbunden basis. Stora system av brunnar och vatten centers rening förse städerna med färskt vatten kontinuerligt. Dessa brunnar är vanligen matas av en stor mängd vatten, främst floder och stora sjöar. Dessa vattensamlingar matas av regnvatten, bäckar och andra naturliga källor. Oftast finns det ingen risk att vatten rinner ut innan det fylls. Det finns, emellertid, är frågorna kring tillgången på vatten som används för andra ändamål. Om vattennivån i brunnar eller naturliga leveranser bryter med tillräckligt stora belopp på grund av torka eller överutnyttjandet, då den kan påverka djurens livsmiljöer, sport och fritid, och alla som bor på en fastighet vid vattnet. I vissa områden som ligger nära hav, kan saltvatten intrång skapar också ett problem. När för mycket färskt vatten pumpas ut, kan saltvatten så småningom dras ut till ytan också. Detta resulterar i tömda vattenkvaliteten. När vattenkvalitet lider, ytterligare insatser för att filtrera och rena det. Detta resulterar i högre vattenräkningen eftersom fler arbetskraft och maskiner är skyldig att göra den extra belastningen. Dessa är allvarliga frågor kring tillgången på vatten, eftersom många människor inte har råd med en ökad vattenräkningen. I vissa områden kan det finnas en faktisk vattenbrist. Detta sker vanligtvis under en tid av svår torka. När inget regn faller under en längre tid för att fylla på vatten källa, men är beroende av för vatten förblir densamma, kommer källan småningom slut på vatten. Om detta inträffar måste en alternativ vattenkälla hittas genom att finna en närliggande frisk kropp av vatten eller genom att borra djupare väl i den aktuella källan. Antingen alternativ kan vara ganska dyra och inte alltid praktiskt.

Många icke-industrialiserade och utvecklingsländer har ännu allvarligare frågor kring tillgången på vatten. Dessa områden har ofta ingen möjlighet att gräva brunnar, rening av dricksvatten, eller levererar vatten till ett stort antal människor. Folk är tvungna att ta vatten direkt ur bäckar och floder. Ibland betyder det gå flera miles om dagen för att få färskt vatten. Om vattnet källan blir förorenad eller utfiskade, då många människor blir utan rent vatten.

Vissa personer får sitt dricksvatten från små brunnar grävde för en viss fastighet eller område. Vattnet får fortfarande måste renas och filtreras, men i mindre skala. De flesta gånger dessa brunnar att inte köra ut vatten, men bevarande är fortfarande viktigt att upprätthålla tillgången på vatten.

Det bästa sättet att bekämpa de många frågorna kring tillgången till vatten är att bevara den mängd vatten som används av varje person. Detta innebär att stänga kranar när de inte används, reparera VVS läckor, och bara använda så mycket vatten som behövs för det dagliga funktion. Vattenvård hjälper också folk spara pengar på deras vatten faktura varje månad, eftersom de flesta områden betalt efter hur mycket vatten som används per hushåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.