Vilka är fördelarna med identifiering av fingeravtryck?

identifiering av fingeravtryck har en rad fördelar som gör det en populär metod för identifiering av inställningar från polisstationer säkrade anläggningar. Denna metod för identifiering som åstadkoms genom att jämföra fingeravtryck från en person mot en databas med kända fingeravtryck. Om provet fingeravtryck matchar fingeravtryck i databasen, anses det en positiv match. Det är viktigt att notera att många identifieringssystem som använder fingeravtryck gå på en statistiskt signifikant match, snarare än att matcha hela fingeravtryck, de letar efter viktiga markörer som kan användas som jämförelse. En stor fördel med identifiering av fingeravtryck är att det är mycket väl i den rättsliga gemenskap, mellan brottsbekämpning och allmänheten. Den har en lång historia i kriminalteknik, komplett med ett stort antal studier som back upp användningen av fingeravtryck för identifiering. Denna ärevördiga historia ger tyngd och trovärdighet som inte är tillgängliga för nyare identifieringssystem. Dessutom är identifiering av fingeravtryck kretsar uppfattas som mycket exakt och mycket tillförlitliga, eftersom den statistiska risken för två människor på jorden med identiska fingeravtryck är mycket låg.

noggrannhet faktorn är viktig, eftersom fel identitet är svår att göra när fingeravtryck samlas in och studeras ordentligt. Detta kan dock också vara en fallgrop, eftersom människor är beroende så tungt på identifiering av fingeravtryck, om fingeravtryck bevisning inte samlas in, lagras eller hanteras på rätt sätt kan det resultera i en falsk identifikation som folk kommer att tro att gälla eftersom de visa fingeravtryck som mycket tillförlitlig . p

identifiering av fingeravtryck kan också åstadkommas med ett automatiserat system, vilket minskar mängden mänskligt arbete som krävs för att göra en positiv match. Detta kan också öka säkerheten, om ett automatiserat system som kontrollerar tillgången till en plats med identifiering av fingeravtryck, till exempel, är det omöjligt att muta eller lura systemet att komma in, som kan vara ett problem med en människa.

Fingeravtryck tenderar också att vara konsekvent under hela livet, om inte någon upplevelser en olycka eller arbetar i en bransch med frätande eller hett material som skadar fingeravtryck. Detta kan vara mycket användbart i vissa situationer. Till exempel föräldrar som fingeravtryck sina barn och sätta fingeravtryck på filen kan vara förvissade om att om deras barn kidnappas och senare identifierade kan barndom fingeravtryck användas för att göra en positiv match, även om barnen har mognat. Denna konsekvens kan dock bli ett annat problem, om människor inte upplever förändringar i sina fingeravtryck, kan de finna det svårt att verifiera deras identitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.