Vilka är de gemensamma danser från 1980-talet?

E. T. ringde hem, medellönen var knappt 16. 000 amerikanska dollar (USD) och minibussar, videobandspelare (videobandspelare), och kabel-TV var moderna begrepp. 1980-talet var ett decennium av utgifterna, och den nyligen lanserade kabel Music Channel, MTV, inspirerad både musiken och modevärlden. Madonna och Michael Jackson var stora popstjärnor, och tillsammans med andra influenser, de sporras några populära dansstilar.

Break dansande var det överlägset största Dance Craze i början av 80-talet. Början som en street dance på 70-talet och utvecklas till en folklig dans alldeles eget, break dans föddes i hip-hop influenser, och utför de flesta flyttar krävs enorma fysiska lämplighet. Break dancing inblandade ofta standoffs mellan dansarna att se vem som kunde ut-dans och ut-manövrera den andra.

Another Dance Craze, om man kan kalla det så, var slamdancing. Fånga på stor del på grund av utvecklingen av nya tidens punk och heavy metal på 80-talet, slamdancing, även känd som Mosh, är ingenting annat än en grupp människor smäller till varandra och hoppade runt till ljudet av högljudda metal music. Den mosh pit följde, och relevanta konserter har sedan dess haft en plats där fans överfall varandra under sken av en dans. Oavsett om det är kul eller farligt är diskutabelt, men slamdancing i mosh pit ser ut är det här för att stanna.

Nästan alla som deltog i en bröllopsfest i slutet av 1980 kommer att minnas höra "Electric Boogie" återkastande över rum och en heldragen människor utför Electric Slide. Detta Dance Craze gjordes mest populär av 1989 års nyutgåva av "Electric Boogie" upphovsrättsskyddade, 1982 av Bunny Wailer. Även 80-talet väckte en blandning av danssteg och stilar, varav många är glömda, det är ingen tvekan om att MTV hade en stor roll för att skapa ett uppsving för slags musik i kombination med dans. Om det var MC Hammer's "Hammertime" eller Bruce Springsteen's "Dancing in the Dark", var musik med dans finns i människors vardagsrum dygnet runt.

En slutlig populär dans av 80-talet, och möjligen dansen som utfärdats i det nya decenniet, var Lambada. Även dansen har lång brasilianska rötter, fick Lambada världsomspännande popularitet i slutet av årtiondet med släppet av Hollywoodfilmen med samma namn. Den Lambada betraktas som en mycket sensuell dans, trots att den är snabb och hetsig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.