Vad ska jag göra under en tornado varning?

När en tornado varning utfärdas, innebär det att en statlig myndighet anser att det finns en allvarlig risk för tornados, på grund av väderförhållanden, eller tornados som har setts i området. Det viktigaste att göra under en tornado varning är att ta skydd på ett säkert ställe, och för att få radio samt att lyssna på en tydlig, vilket kommer att visa att varningen har hävts. Däremot hjälper det att förbereda sig inför för tornado varningar, särskilt i områden i världen där denna typ av väder är vanligt. Det bästa stället att ta skydd under en tornado är i en källare eller storm källare. Om ett sådant utrymme finns inte, vistas inomhus i mitten av en byggnad är en bra lösning. Människor i bilar, hem trailer, tält och andra instabila strukturer bör försvinna och hitta en fast byggnad till skydd i. Om inget inomhus skydd finns, det bästa du kan göra är att ligga raklång i en liten yta, t. ex. ett dike, med vård se upp för översvämningar. Skyddande under broar och överfarter kan bli populär i filmer, men det kan vara farligt i verkligheten, eftersom dessa strukturer kan kollapsa, och som skräp kan träffa människor som försöker ta skydd. Hemma är det en bra idé att ha en tornado plan och rutiner för den minst en gång om året så att människor och husdjur kan komma till en kvinnojour i några minuter om det behövs. Den utsedda säkert utrymme för att hysa bör förses med mat, vatten, filtar, batterier, ficklampor, och underhållning. Det är också en god idé att påminna människor om att kringflygande är en stor risk i en tornado, och att skyddande beläggningar som filtar, presenningar eller tunga jackor bör användas för att dämpa kroppen medan närmar sig en bostad när en tornado varning utfärdas. p

Tornadoes kan också åtföljas av en svår storm, som medför ytterligare risker. Hårt väder kan orsaka elavbrott eller blockera vägar, vilket kan bli ett problem om någon är skadad, och sådana stormar kan även orsaka översvämningar eller bränder. Under en tornado varning, bör människor vara medvetna om dessa risker, och det faktum att risken för åska kan finnas kvar efter en tornado varning avbryts eller upphävs.

A väder Byrån kan också utfärda en tornado klocka, vilket innebär att tiden är mogen för bildandet av tornados, så folk bör vara försiktiga. Väder byråer är inte ofelbar, och en tornado kan förekomma under en tornado övervakning utan någon varning. Om en klocka utfärdas, bör människor se upp för förändringar i himlens färg, virvlande moln, eller störningar i landskapet såsom moln av damm som kan tyda på närvaro av en tornado.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.