Vad bör jag veta om formella Etikett?

Formellt etikett är så invecklade att det finns hela böcker om det, men det finns några tips för situationer i vilka formella etikettsregler krävs som kan göra människor som är obekanta med nyanser av etikettsregler känner sig mer bekväma. För personer som har bjudits in till formella evenemang i andra länder, eller händelser med statschefer, kan det vara lämpligt att plocka upp en etikett bok för mer detaljerad information.

Etikett är en samling uppföranderegler som kan användas i olika situationer. Grunden för formell etikett är gott uppförande, vilket innebär att någon fortfarande kan navigera en formell situation mycket framgångsrikt om han eller hon har en gedigen jordning i uppförande. Formellt etikett hamnar i Nitty Gritty allt från hur man hand plagg till en kappa assistent till hur man ber om en dans på en bal, men man kan ofta få det bra genom att följa de modeller som av andra gäster, och återstående artig och nådig i alla lägen. När en inbjudan till en formell händelse utfärdas, är det artigt att svara så snabbt som möjligt, vilket tyder på avsikt att delta och hur många gäster kommer att väckas. I inbjudan ingår vanligtvis några ledtrådar till beteende, till exempel "svart slips" för att ange en förväntad formalitet klädsel. Som förberedelse för den händelse, bör människor tar tid att välja kläder som är lämpliga för detta tillfälle, och de bör se till att deras personliga utseende är snyggt och perfekt, från skor till hårfäste. Människor som är osäker kan rådfråga en etikett bok eller deras värd att avgöra lämplig klädsel.

För kvinnor ingår formell klädsel oftast en klänning golv längd, tillsammans med matchande tillbehör. Män bär smoking eller kostym, beroende på evenemanget. För män som inte är helt säker på vad du ska bära, personalen på en fin mäns butik bör kunna ge råd efter information om vilken typ av händelse. Tidpunkten för evenemanget är viktigt, eftersom olika typer av kläder är slitna på morgonen och på kvällen, morgonen bröllop till exempel, har en annan klädkod än kvällen middag.

Regler för uppförande på händelse varierar beroende på vilken typ av händelse. Som en allmän regel, folk bort ytterkläder vid dörren och skicka det till en assistent, och de skall hälsa värd omedelbart framföra tack för inbjudan, men inte långvarig, eftersom andra människor vill att hälsa värd också. Sittplatser är normalt tilldelas vid formella middagar och bollar eller dansar med bord för gäster, och människor bör uppfylla sina sittplatser uppdrag.

Vid en formell omständigheter borde folk ta hand att uppträda med värdighet, att behandla människor artigt och respektfullt och undvika aktiviteter som anses vara oförskämd eller dålig smak. På middagar, kan skogen av bestick på bordet vara förvirrande, men folk bara börjar på utsidan av inställningen och arbeta sig i. servrarna kommer att ta bort eller lägga till tallrikar och bestick som behövs, och människor som känner sig blyg kan följa de exempel som andra gäster. Som en allmän regel bör maten aldrig hämtas i händerna om det inte presenteras som en plockmat, och folk borde äta ordentligt. Efter händelsen är över och man kommer hem, tack anteckningar ska skickas till värden.

Målet med etikettsregler är att få människor att känna sig välkomna och bekväma , vilket innebär att om någon bryter mot reglerna formella etikett, skulle det betraktas som grov oartigt att nämna det. Människor som är nervösa över möjligheten att åtgärdas eller kritiserad av andra gäster ska vara säkra på att detta inte bör ske på ett formellt evenemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.