Vad bör jag veta om brinnande ljus?

Det finns några saker att tänka på medan brinnande ljus som kommer att öka säkerheten och göra upplevelsen i allmänhet roligare. Ljus kan brännas för dekorativa eller funktionella skäl, och många människor tycker brinnande ljus för att skapa en atmosfär runt huset eller vid en särskild händelse. Ljus utgör någon brandrisk, men, så de måste hanteras med försiktighet. När brinnande ljus, är det viktigt att trimma vekar. Längre vekar är mer benägna att skapa smoky ljus, som är obehagliga. Trimning vekar bör göras innan du bränner en ny ljus, och efter en gammal ljus slocknar och kyls, om veken har blivit lång. Wicks bör vara cirka kvart tum (en sjättedel av en centimeter) lång för maximal förbränning effektivitet. P

Ljus bör också alltid brännas i hållare. Använda en företagare kan fånga droppande vax, förhindra en ful röra, och det även skyddar ytan under ljuset från fläckar och överhettning. Viktigast, ljusstakar minska risken för brand. Det är också en bra idé att bränna ljus från utkast och fläktar. Om lågan brinner mycket oregelbundet och har en takrännor utseende, betyder det att den är i en vind, och det bör flyttas.

Ljus aldrig bör lämnas utan uppsikt, eftersom det bara tar några sekunder för en brand att starta. I ett hus med små barn och husdjur är det en bra idé att bränna ljus högt upp och på kraftiga ytor som inte kan vältas. Ljus bör alltid brännas på en öppen plats, och hållas borta från låga hyllor och tak, tyg, papper och andra brännbara material. När det gäller doftande ljus, en stor pool av vax måste bygga upp innan ljuset börjar släppa doft, och varmt vax kommer att fortsätta att släppa doften när ljuset slocknar, tills det svalnar.

När brinnande ljus, bör människor vara medvetna om att vaxet blir extremt varma. Varmt vax kan orsaka brännskador omedelbart när det kommer i kontakt med huden. Ljus med en stor stab av vax bör inte transporteras eller flyttas, ifall vax spill, och då släcka stearinljus, folk vara försiktiga. Helst bör ljus släckas med en snuffer som sänks över lågan, och om ljus blåses ut, bör människor blåsa i en riktning som inte möter andra människor, i det fall några vax sprutar ut.

Ljus är särskilt populära i semestertider, när folk känner de lägger muntra till ett hem. De semestrar kan också vara en mycket farlig tid att bränna ljus, eftersom många hushåll har fler brandfarliga objekt runt, tillsammans med en tillströmning av gäster som ofta innehåller små barn. Det kan vara en god idé att använda elektrisk vaxljus istället för brinnande ljus för semester utsmyckning, så att ingen behöver oroa sig för brandfara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.