Vad bör jag veta om åldersanpassade leksaker?

Leksaker rekommenderas för vissa åldrar på grund av säkerhetsskäl. Leksaker med smådelar utgöra en kvävningsrisk för små barn. Att köpa en leksak som är avsedd för en yngre åldersgrupp kommer att tråka ut en äldre barn. Leksaker för äldre barn kommer att hindra ett yngre barn. När du köper en present till barn, välj åldersanpassade leksaker.

åldersanpassade leksaker för barn under ett års ålder är skallror, tandsprickning leksaker och stoppade leksaker. Barn i denna ålder stimuleras av leksaker som de kan utforska med munnen. Detta innebär att leksakerna inte borde ha delar som kan brytas av och låta dem kvävas. Kontrollera att den fyllda leksakerna inte har några prydnader, såsom bågar eller googly ögon.

Barn från 12 till 18 månaders ålder stimuleras av åldersanpassade leksaker med knoppar och ringer kan vända sig. Om barnet är promenader, push leksaker som gör buller är ett fat kul. Sök efter leksaker som öppnar och stänger, vrider och vänder och push and pull. Barn i denna ålder är roade av leksaker som de kan manipulera. Återigen, kvävning är en risk i denna ålder, så kontrollera att alla rörliga delar är ordentligt fastsatt.

Små barn, från 18 till 24 månaders ålder, är fascinerad av former och färger. Åldersanpassade leksaker för småbarn ingår block, former skum och brev och push-och-dra fordon som gör buller eller har stora, flyttbara människor. Sök efter åldersanpassade leksaker som kommer att förbättra barns hand-öga-koordination.

Små barn, två till tre års ålder, stimuleras genom imitation. Leksaker som liknar vuxen ex runt deras hus är särskilt lockande. Åldersanpassade leksaker innehåller köksutrustning, leksaksbyggsatser verktyg och falska mobiltelefoner. Barn i denna ålder utvecklar sin finmotorik, så se på leksaker med små knappar för att driva och rattar för att vända. för förskolebarn-åldern barn, åldersanpassade leksaker är sådana som företräder deras intressen. Barn som är intresserade av att bygga kan åtnjuta stor Legos ® eller block. Pojkar eller flickor fascinerad av overklighet kan njuta docka hus med möbler, eller lador med djur. Förskolebarn som älskar konst kan njuta av kritor, markörer, färg eller färgpennor.

De flesta leksaker är märkta med den åldersgrupp som de är avsedda för. Det kan vara frestande att köpa leksaker för barn som är yngre än den rekommenderade åldern, men det rekommenderas inte, eftersom det finns en risk att barnet skadas vid lek med leksakerna. Det blir också frustrerande för föräldrar till barnet, som mer än troligt, kommer de till slut tvungna att hjälpa barnet ständigt medan leka med leksaker. Leksaker för äldre barn kräver vanligtvis fint utvecklad motorik, att små barn ännu inte har utvecklat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.