Vad bör jag veta om Etiquette Training?

Etikett utbildning kan vara en online-kurs, en bok, eller en verklig klass där individer kan gå att bättra på sina kunskaper och metoder för specifika områden av god sed. Eftersom etikett ändras drastiskt mellan olika inställningar, kulturer och bygger på personliga relationer, etikett är träning ett bra sätt att förtydliga och fastställa bästa praxis i någons beteende.

affärsetikett utbildning är avgörande för varje aspekt av professionella interaktioner. Första intrycket är viktigt för arbetssökande vid en intervju samt för försäljning och verkställande professionella kunder möte. God etikett program adressen korrekt klädsel och kroppsspråk samt hur man kan göra inledningar, skakar hand och öppna samtal.

Nivån på korrekt protokoll vid affärsmöten kan avslöja utbildningsnivån i deltagarna. Den uppställer förutfattade meningar om tillförlitlighet och kompetensen hos de berörda parterna. Affärsetikett utbildning kan väckas internt för att utbilda anställda med bolagsstämman tips för lyckade transaktioner.

Studenter gör sig redo att börja yrkesarbeta kunde förbereda intervjuer och okända arbetsplatsen genom att etikettsregler kurser som är inriktade intervjuer etikett som kan hjälpa eleven att landa en bra position.

Äta offentligt, i både affärsmässiga och sociala situationer, bär på en grundläggande nivå av etikettsregler som gäller i alla situationer. Bortsett från detta är den inställning och typ av meny serveras faktiskt har en stor inverkan på exakt vad seder och protokoll väntas från gäster och värdar. Den som äter middag med andra människor bör överväga ett kort program etikett utbildning för att lära sig grundläggande äta sätt. Kompletterande utbildning för formell middag kan läggas till vid behov.

Kulturella skillnader kan skapa en helt annan sorts etikett frågor som vanligtvis inte omfattas av en etikett skola i ursprungslandet. Särskilda kurser är tillgängliga för dem som får gå in social eller arenor affärer med människor från andra länder som praktiserar olika former av protokoll.

Telefonsamtal och färdigheter är viktiga för dem som ger företagets första intryck över telefon. Etikett utbildningar i hur man modulera rösten, hälsar de ringer, och svara på frågor bör ges till dem i den situationen att besvara samtal.

Business gjordes per telefon kräver också en nivå på etikett utbildning för att undvika oavsiktliga missförstånd och uppfattningar. Kunder kommer att utveckla intryck och fatta beslut som ofta baserade på telefon etikett som visas av den enskilde.

E-post och online-etikett, ibland kallad "netiquette" är en annan form av kommunikation som bör läras ut för affärsmässiga och sociala lämplighet. Kunderna kan bli avskräckta av e-postmeddelanden som är för kort eller för lång. Hur lång svarstid kan tolkas som en förolämpning i vissa fall. Utbildning i Netiquette kan förklara riktlinjer som innehåller tydliga avsikter, som inte alltid ett problem när man talar personligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.