Vad bör jag tänka på när de ger blod till en välgörenhetsorganisation?

Donera till välgörenhet kan vara ett underbart sätt att använda dina resurser för att hjälpa andra. Oavsett vilken anledning du väljer att stödja, har du kunskap som du har medverkat viktiga arbete på ett meningsfullt sätt. Ändå finns det så många utmärkta organisationer i nöd, donera till välgörenhet kan bli mycket förvirrande när du försöker välja vilken grupp som bäst skulle kunna använda din hjälp. Förstå dina prioriteringar liksom historia och syftet med välgörenhetsorganisationen kan donera till välgörenhet mycket enklare och mer givande.

Välj det område du vill finansiera med din gåva. För vissa människor är det djurens rättigheter och bevarande, för andra är det cancerforskning eller mata hungriga. Donera till en välgörenhetsorganisation som du har en stor passion och empati för att bidra till att göra din gåva mer meningsfull för dig.

Bestäm om du vill ge till en lokal välgörenhetsorganisation, en nationell eller internationell organisation. Din grupp eller personer i närheten kan vara i behov av din hjälp. Ge lokalt kan förbättra världen i ditt dagliga liv, och ger dig stora möjligheter att donera tid i stället för eller tillsammans med pengarna. Tillbringa en dag målar en lokal barnklubb, eller städa upp en flod i närheten kanske inte tycks vara lika effektivt som att ge pengar, men det kan bli ett verkligt inflytande på den plats du bor.

Nationella och internationella organisationer är stora för att hjälpa stora problem över hela världen. Om du kommer från ett välmående land, kanske du kan göra mer nytta genom att hjälpa nationer som fortfarande är i behov av grundläggande mänskliga tjänster, såsom sjukvård, mat och vägar. Om du är intresserad av att donera till välgörenhet som är miljömässigt grundas viss resurs-tunga regioner i världen är viktiga att skydda, som Amazonas regnskog i Sydamerika. Om du vill få ett genomslag på miljöarbetet i de mest nödvändiga platser, kommer du förmodligen att välja en internationell organisation. När du har valt fältet och lokalen av orsaken du skulle vilja hjälpa till, göra Viss forskning. Kontrollera att organisationen du ger till inte har några metoder du finner oacceptabelt. Många människor vill stödja medicinska orsaker, men känner att de inte kan på grund av deras etiska inställning till stamcellsforskning eller djurförsök. Andra kommer att undvika några djur aktivistgrupper på grund av sin historia störande protester eller olaglig verksamhet. De flesta länder har ett förbiseende kommitté med detaljerade uppgifter om historia och överensstämmelse nivå på alla välgörenhetsorganisationer.

De flesta välgörenhetsorganisationer måste redovisa sina finansiella poster som en fråga av rättsligt förfarande. Kolla in dessa noggrant, några "välgörenhetsorganisationer" är i sanning endast ger en liten andel av donerade pengar till de påstådda orsak. Noggrann forskning kommer att ge dig lugn, att veta att dina pengar kommer att hjälpa din favorit orsak snarare än att göra arbetarna på välgörenhet rika.

Ett av de bästa sätten för att bekämpa en bra sak är genom att donera pengar till en välgörenhetsorganisation. Många av oss är för upptagen med vårt arbete och vår vardag för att kunna ge tid och ansträngning som krävs för att verkligen gå och hjälper till att bekämpa svälten i Afrika, eller spara tigrar i Asien, eller forskning cancer. Du kan göra skillnad för en sak med ditt monetär donation, eftersom det tillåter experter på området att fortsätta sina goda gärningar. Donera till välgörenhet kräver lite ansträngning från din sida för att se dina pengar går till rätt ställe, men du kommer att belönas i att veta att du har bidragit till en värdig anledning av det goda i ditt hjärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.