Vad betyder det att "sacka"?

Uttrycket "sacka" mest sannolika trädde populär jargong under mitten av 19th Century, som en hänvisning till de färgstarka bandwagon används under pre-parader cirkus genom värdstäderna. Bandmedlemmarna skulle rida på toppen av dessa utsmyckade vagnar, tillsammans med andra artister eller hemlig lokala medborgare. Paraden linje skulle snart fylla upp med nyfikna åskådare, med förhoppningen att de senare skulle bli beskyddare av cirkus i sig.

hoppa på tåget blev snart en förkortning för att stödja en populär orsak eller politisk kandidat på grund av en besättning mentalitet eller ytlig attraktion. Congressional bokföring under 1890-talet visar flera användningar av ordet "bandwagon" under olika kampanjen tal. Talarna själva varnade väljarna att inte hoppa på motståndarens bandwagon i hast. Få politiker skulle aldrig erkänna att gynnas av en bandwagon egen.

Konceptet med en besättning mentalitet inte undgå marknadsföring och reklam värld heller. I själva verket är en klassisk tilltala potentiella konsumenter kallas tåget tillvägagångssätt. Något som en bandwagon skapar är "stickiness'-den naturliga instinkt att gå en populär grupp och förbli lojala. Annonsörer räkna med bandwagon instinkt att främja produkter med massa publik överklagande. Tanken bakom detta tillvägagångssätt är att föreslå att alla andra att köpa denna produkt, så varför skulle inte du?

Hopp på en bandwagon är inte nödvändigtvis en dålig sak, så länge de på tåget gå av egen fri vilja. Vissa politiska bandwagons blir mer av en populistisk underström eller rörelse. Men motsätter kandidater motverka tåget mentalitet genom att förespegla väljarna är alltför lätt svepas med av ornamentik och skinande tåget, inte den kandidat eller politisk sak köra. En del anser att hoppa på tåget som omfattar mer än bara stöd för en kandidat till aktivt deltagande i hans eller hennes kampanj. Någon som hoppar på tåget blir ofta en mycket högljudd anhängare, ungefär som bandmedlemmarna på den ursprungliga cirkus vagnarna. Den politiska bandwagon är tänkt att skapa intresse för den sökande genom ren kraft personlighet.

utanför politiken och reklam, är tanken på att hoppa på en bandwagon inte alltid ses som en positiv. Vissa jämställa det med en ytlig önskan att vara på ett vinnande sidan, oberoende av ens sann personliga övertygelse. Andra ser hoppa på en bandwagon sista minuten som en konvertering av dem som söker säkerhet i antal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.