Vad betyder "Minska, återanvänd, återvinn" Mean?

Ibland kallad "New tre R: en", uttrycket "minska, återanvända, återvinna" är en enkel formel som uppmuntrar människor, företag och kommuner att använda varor som redan är tillverkade i stället fortsätter att använda begränsade råvaror material för framställning av ersättningsvaror. Även förenklat i naturen, är detta en formel som lätt kan genomföras i hemmet och i samhället i stort. Det finns ett antal olika sätt att delta i processen att minska avfallet. Ett sätt är att ta en lång titt på de disponibla produkter vi konsumerar varje år. Ofta kräver uppgiften att göra några enkla förändringar i livsföringen. Till exempel avbryta vi med hjälp av plast tallrikar, bestick och koppar till förmån för en robust uppsättning servis. Även om de inte behöver tvätta, kan dessa delar kan användas om och om igen i stället för papper och plast som vi slänger i soporna efter en användning. Förebygga avfall innebär att ändra våra vanor så använder vi bara det vi behöver och inte mer.

Tillsammans med att minska mängden engångsartiklar vi konsumerar varje år, finns också i uppgift att återanvända produkter vi redan äger. I vissa fall innebär detta går på ett objekt för någon som kan använda den. Hellre än att kasta bra kläder som inte längre passar, är sakerna vidare till någon som kan bära dem. Vid andra tillfällen innebär det att hitta en annan användning för ett objekt. Till exempel kan gamla badlakan skäras ned i hushållspapper som kommer att vara idealisk för torkning rätter och avtorkning bänkskivor. Den tredje viktig komponent i den minska, återanvända, återvinna trilogin är återvinning. Det är där vi samlas upp ex vi inte längre behöver och låta det material som ska användas i skapandet av nya objekt. Många kommuner aktivt stödja återvinningen genom att ge medborgarna med färgkodade plastpåsar för poster såsom plast krukor, glasburkar och gamla tidningar. Kommunen plockar upp dessa fyllda säckar och skickar ut objekt till återvinning centers. Där finns material sorteras, uppdelade, och fram för användning i tillverkning av nya objekt. För att underlätta denna process, många kommuner erbjuda sina medborgare information om olika sätt att återvinna oönskade produkter effektivt. Det finns flera fördelar med att anta en livsstil som innehåller begreppet minska, återanvända, återvinna. Genom att minimera mängden engångsartiklar konsumeras varje år, är värdefulla resurser omfördelas för att tillverka produkter som är mest till gagn för samhället. På hemmafronten, konsumenterna blir mer självförsörjande och mindre beroende av snabb lösning för att använda engångsartiklar.

Nästa, konsumenter spara pengar och tid genom att återanvända äldre objekt. Om du gör det eliminerar behovet av att schemalägga tid för shopping eller att spendera pengar på nya produkter. Detta leder till mer tid och pengar att göra saker med familjen och nära och kära.

Med återvinning, alla vinner. Användbart material som annars skulle hamna i en deponi gå tillbaka in i tillverkningsprocessen, vilket gör det möjligt att tillverka produkter till lägre kostnad och samtidigt minska uttaget begränsade resurser samtidigt.

Människor i alla åldrar och med olika bakgrund kan delta i denna process för att minska, återanvända, återvinna på något sätt. Ta en titt i ditt hem idag. Det finns en god chans att du kan identifiera åtminstone ett halvt dussin olika sätt du kan använda denna strategi till god nytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.