Vad är skillnaden mellan Pass och visum?

Pass och visum är en kritisk del av den internationella resor, men dessa handlingar används för olika saker. Ett pass är en form av identifikation som är utfärdat av en nationell regering, som bekräftar att identifiera och medborgarskap av innehavaren. Ett visum är ett godkännande som läggs till ett pass, som visar att innehavaren har tillstånd att ange ett visst land, och att stanna i det landet under en viss tid. Som regel kommer både pass och visum behövs för att passera en internationell gräns. Ett vanligt pass innehåller en startsida med ett foto av innehavaren, tillsammans med grundläggande biografiska uppgifter, såsom innehavarens namn, födelsedatum, kön, och grundläggande fysiska egenskaper. Av villkoren i passet är tryckta på följande sidor, och ett antal tomma sidor är till för visum. Den vanligaste typen av pass är en turist-pass, som utfärdas till genomsnittlig medborgare som vill resa. Särskilda pass som officiell och diplomatpass kan ha särskilda markeringar för att skilja dem.

Carrying ett pass inte berättigar någon att någon inneboende rättigheter, utöver rätten att återvända till sitt hem nation. Däremot kan villkoren för ett pass innehålla saker som rätten till konsulärt skydd och andra förmåner som ges till personer som innehar medborgarskap i en viss nation. Passen innehåller också förteckningar över länder där människor tillåts inte resa, med inflyttningar tjänstemän som förväntas inspektera listan för att bekräfta att någon verkligen får till en viss nation. Om någons pass stämplas med ett visum från ett land på listan, han eller hon kan få rättsliga konsekvenser.

Visum är ett godkännande som kan stämplas eller klistras in i ett pass, vilket visar att passet har kontrollerats och budet är tillåtet att i ett visst land. I vissa fall, visum ges av inflyttningar tjänstemän vid gränsen, medan det i andra fall kan människor behöva ansöka om visum. För resor som varar längre än tre månader eller specialiserade visum liknande arbete visum, ett förskott ansökan kan behövas. Det är en god idé att konsultera ambassaden för en nation man planerar att resa till för att fastställa deras viseringspolitik.

Pass och visum måste bevakas noga . Utan pass, kanske någon som inte kan återvända till sitt hemland, medan resenärer utan visum kan hamna i problem med invandringen tjänstemän och brottsbekämpning. Medborgarens hem nation kan vara oförmögen att ge skydd eller rättshjälp Om en medborgare är fast besluten att bryta mot utlänningslagen. Det är en bra idé att göra kopior av pass och visum, så att i händelse av att ett pass har stulits eller förkommit skall innehavaren inte utan några bevis för identifiering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.