Vad är skillnaden mellan Förälskelsen och kärlek?

Det kan ibland vara svårt att avgöra skillnaden mellan förälskelse och kärlek. Detta gäller särskilt i början av ett förhållande. Det är lätt att tro att du har funnit den sanna kärleken som intensitet förälskelsen tar över ditt liv. Kärlek, dock sällan kommer plötsligt. Det är en långsam, gradvis process som bara kan ske efter det att rusa av förälskelsen börjar ebba.

Infatuation beskriver den intensiva olika känslor närvarande i början av de flesta relationer, svettiga händer, snabbt bultande hjärta, fjärilar i magen. Världen är en bättre, vackrare plats eftersom föremålet för din kärlek är med dig. Varje gång du trycker är spännande, minns du varje samtal, och dina tankar kretsar kring dem. I mer vanliga termer är detta en crush. Krossar är en mycket verklig, normal del av människors liv. Alla upplevelser åtminstone en krossa någon gång eller någon annan i sitt liv. P

Infatuation orsakas av en kemisk reaktion i kroppen. De hormoner som frigörs står för några av de känslor av upprymdhet. I sanning, är man "hög" på dopamin. Detta är en viktig evolutionär avsikt att uppfylla en potentiell framtida partner. Dessa hormoner försäkra att två personer kommer att tillbringa tillräckligt med tid tillsammans för att eventuellt producera barn, vilket säkerställer artens överlevnad.

Love, å andra sidan är en lugnare, mer mogen känsla. Det är en känsla av stabilitet. Kärlek är fortfarande spännande, ibland. Det kan förändras från dag till dag. Love tar arbetet. Känslorna inte stöds av toppnoteringar på hormoner, men med en gemensam kärlek och respekt för varandra. Kärlek är vad som finns efter förälskelsen försvinner, om du har tur.

Förälskelsen och kärleken är olika på många sätt. Medan både resultera i behagliga känslor, är känslan av förälskelse mer intensiv än den känsla av kärlek. Kärlek kanske inte är så intensivt, men det är oftast en mycket djupare känsla. Relationer som startar som förälskelsen kan mogna till kärlek. En av de största skillnaderna mellan förälskelse och kärlek är hur länge varje kan pågå. Förälskelsen kan vara, på sin höjd några månader innan det börjar avta. Kärlek, å andra sidan, kan bestående femtio år eller mer, om båda personerna i relationen arbeta för det. Förälskelse är nästan utan ansträngning. Något stoppar i relationen beror på att du vill. Allt du gör den andra personen ger stor glädje för dig också. Detta är inte alltid fallet i kärlek. Du gör saker som du inte vill göra, saker som du kommer att få någon glädje av, eftersom det är rättvist att göra. Kärlek handlar om att kompromissa.

Förälskelsen och kärleken är både annorlunda i mängden obehaglig spänning som är en del av förbindelsen några dagar. Förälskelsen avskräcker någon verklig oenighet äger rum. Ni båda är på ditt bästa uppträdande under hela den tid du tillbringar tillsammans. Allt som kan orsaka en avvikelse till idén om en perfekt relation undviks. Allt är perfekt, och ingen vill röra upp detta.

Love tillåter människor att vara som de egentligen är. Även argument uppmuntras inte, händer de. Ibland kan de hända en hel del, särskilt i tider av stress. Kärlek är att erkänna att din partner har fel, och det gör ni, men det är okej. Du har realistiska förväntningar på varandra. Kärlek emot.

Förälskelsen och kärlek är två olika känslor, och det finns många skillnader mellan dem. De är dock jämförbara på något sätt. Förälskelse är som en skinande ny par högklackade skor, där som kärlek är bekväma gamla sneakers du har haft i år. Förälskelsen är roligt, så länge den varar. Så småningom, dock är det utekväll slutar och du glider in i sneakers som passar perfekt, även om de börjar ge i sömmarna och slitbanan slitna. Detta är vad som händer i relationer. Som lyster förälskelsen försvinner, par flyttar in i en belåten plats där, även om det finns problem, de vet att de kan lita på varandra för att ge den kärlek och det stöd de behöver. Det är skillnaden mellan förälskelse och kärlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.