Ska jag skicka mitt barn på en magnet skolan?

Beslut om ett barns utbildning är alltid allvarliga sådana att göra, och föräldrar bör alltid väga sina alternativ innan de bestämmer sig sina barn till en viss typ av skola. Det finns inget övertygande argument mot inskrivning ett barn i en magnet skola program, till exempel, men det finns vissa saker om magnet skola program som förtjänar noggranna överväganden. Vissa barn kan utmärka sig i accelererad skolan program, men för andra kan takten alltför utmanande. En fråga att överväga är den historiska och politiska bakgrund av magnet skolans program. Många skolsystemen befann sig i potentiella brott mot federala segregeringen i skolor uppdrag under 1960 och 1970, så skolan administratörer försökte ett antal kontroversiella metoder för att minska könsuppdelningen studenter. Detta inkluderade tvingade busing av minoritetselever till övervägande vita skolor ofta ligger långt från deras egna grannskap. Det stod snart klart att ofrivillig utflyttning av studenter inte var en populär lösning.

Magneten skolan Programmet utformades ursprungligen för att locka de bästa och mest begåvade studenter från alla traditionella skolor i området. I huvudsak var inriktat första magneten skolor inriktning mot de behov av begåvade studenter, som annars skulle förbli akademiskt oemotsagda i vanliga kommunala skolor. Magnet skolor fått bidrag, hyras eller överlåtas de bästa instruktörerna i distriktet och erbjöd avancerad eller alternativa kurser. Det faktum att dessa magnet school programs också nöjd federal segregeringen dekret gjorde inte ont heller. Eftersom eleverna valdes främst på akademisk och inte ras kriterier, verkade magnet skolor vara en idealisk lösning för begåvade studenter och administratörer lika. Under de följande åren har dock tyngdpunkten till stor del förskjutits från enbart begåvad eller accelererad program till en mer kosmopolitisk mix av yrkesutbildning, kreativ konst och matematik, naturvetenskap kursplaner. En förälder kanske vill överväga huruvida inte ett barn skulle verkligen gynnas av den allt snabbare och avancerade pedagogiska metoder finns i en magnet skolans program. Om ett barn ligger över genomsnittet i intelligens men underpresterande i skolan, han eller hon kan behöva mer av en akademisk utmaning. Om han eller hon verkar innehållet i en traditionell kommunal skola, kan det dock vara lättare att låta honom eller henne att stanna kvar med kamrater snarare än att överföra till en magnet skola.

Studenter inskrivna i program magnet skolan har en bättre möjlighet att uppgradera och söks ofta ut för college stipendium övervägande. I allmänhet finns det färre disciplinära problem rapporterats i magnet skolor, och nivån på undervisningen och finansiering är generellt överlägsen den som finns i traditionella offentliga skolor. Det är inte alltid sant för varje magnet skola program i landet, dock, och föräldrarna kanske vill överväga privat eller trångsynta skolor samt offentliga skolor magnet om de känner starkt för nackdelarna med traditionella offentliga skolor.

Det finns också vissa logistiska och ekonomiska överväganden i samband med en magnet school program. Skolsystem under finansiella begränsningar kan inte ge regelbunden busstrafik till magnet skolor utanför en studerandes egna distriktet. Föräldrar kan behöva shuttle sina barn till och från en alternativ eller magnet skolan, tillsammans med ytterligare resor för fritidsaktiviteter. Även om en offentlig magnet skola kan vara billigare än en motsvarande privat eller trångsynta skolan, kan det fortfarande finnas vissa dolda kostnader som en familj bör överväga innan inskrivning barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.