Ska jag skicka blommor till någon som är Sörjande?

Det är sällan anses dålig etikett att skicka blommor till dem som nyligen har förlorat nära och kära, men det finns vissa omständigheter under vilka en annan gest kan vara lämpligare. Många skickar blommor direkt till en begravning hemma för visning under själva ringer timmar och begravningen, men andra kan välja att skicka blommor till familjens hem några dagar senare. Många av dessa blomsterarrangemang placeras på graven som ett sista minne av den avlidne, medan levande växter kan förvaras i familjens hem under en tid. Innan du skickar blommor till en sörjande medarbetare eller vän, men kanske du vill höra om familjens uttalade önskemål. Ett antal familjer tyder donationer till en gynnad välgörenhetsorganisation bör göras i stället för blommor. De specifika detaljerna i en sådan ansökan ingår vanligen som en del av begravningen tillkännagivandet placeras i en lokaltidning. Detta betyder dock inte att du inte kan skicka blommor som en gåva separat från den anmodade välgörenhet.

Dagarna efter förlusten av en älskad man ofta är en fläck för de sörjande familjemedlemmar, som måste klara ett privat förlust samtidigt hantera en mycket offentlig visning av stöd från utomstående. När vänner, avlägsna släktingar och medarbetare all skicka blommor eller laga mat, kan uppmärksamheten bli överväldigande. Det finns några dödsfall experter som tyder på att utomstående inte ska skicka blommor som ett automatiskt svar, eftersom vissa familjer inte är känslomässigt utrustade för att ta hand om levande växter under en svår tid. Död av arrangemangen snittblomma kan bli ännu en smärtsam påminnelse om hur bräckliga livet.

Om du fortfarande vill skicka blommor till någon som sörjer en älskade, kanske du vill vänta tills tillräckligt mycket tid har gått för gest att ha någon betydelse. Ett ljust blomsterarrangemang fylld med den avlidnes favorit blomningar kan bli väl mottagna under en smärtsam första milstolpe, oavsett om det är en födelsedag, semester eller årsdag. Du kanske också vill skicka blommor direkt till graven på tillfällen då familjen kan samlas i åminnelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.