När ska mitt barn lära Times tabellerna?

Tillsammans med läsning, skrivning och räkning, din 2: a eller 3. grader börjar lära gånger tabeller. Vissa tar naturligtvis till multiplikation, medan andra kämpar med begreppet. Ofta, lärare beroende av föräldrar för att stärka och hjälpa barn praxis gånger bord hemma. Efter en svår session med ett barn som kämpar, föräldrar ofta ifrågasätter vikten av att lära gånger tabeller.

Lärande gånger tabeller är viktigt. Det är lite som att lära sig gå innan du kör. Running bygger på vad man redan vet om promenader, som innehåller idéer om balans, vikt flytta och flytta fötterna framåt. Från det ögonblick gånger tabeller börja läras, multiplikation och division material ingår ofta i matematik. Det är ganska svårt att göra tvåsiffrigt multiplikation, om du inte kan förstå och veta hur man utför ensiffriga multiplikation. Möjligheten att enkelt utföra multiplikation är också byggsten för att lära division. Ett barn utan god förökning kompetens att vara illa till när långa uppdelning gör sitt utseende i 4: e eller årskurs 5.

huvudsak då förbereder lära ett tider tabeller en för att utföra de svårare uppgifter som väntar i mer avancerad matematik. Underlåta att verkligen förstå och ha memorerat minst gånger bord 1-10, kommer att göra framtida math mycket svårare än det behöver vara. När man kan titta på en gånger bord och automatiskt vet svaret, svårare matematik inte är så utmanande. Förutom tillämpningen gånger tabeller i skolorna använder vi ofta multiplikation i våra liv. Vi kanske behöver det för att fördubbla receptet på en kaka, räkna ut rabatten på en försäljning objekt eller bestämma hur många bord vi behöver för en sitta ner part. Den lätthet med vilken detta kan göras för personer som känner till deras gånger bord är mycket bättre än den person som skall sitta ner och verkligen tänka igenom detta, dessa enkla arbeten kan utföras med snabbhet och kräver mindre av vår tid.

Naturligtvis kan dessa argument tvätta inte med ett barn som har svårt att lära gånger tabeller. I vissa fall, oförmåga att memorera kan föreslå inlärningssvårigheter. Om du har konsekvent arbetat med ett barn att hjälpa dem att memorera multiplikation fakta och de har fortfarande inte kan, är det en bra idé att ha ett samtal med läraren om möjliga tester för lärande utmaningar eller funktionshinder. En annan sak att tänka på, när stödja era barn i deras utbildning är att negativa känslor minskar lärande. Stress, konflikter, eller ångest kan faktiskt förhindra ny information från att memoreras. Av denna anledning är det viktigt att stödja ditt barn i stället chastize dem och uppmuntra dem snarare än att kritisera. En del barn reagerar på spel att införliva gånger tabeller kunskap. Dessa kan också limning stunder med barn snarare än en kamp för att få barnet att lära sig. Vissa lärare tyder gånger tabeller krig. Stället för att fastställa en kort, spelarna var fastställa två. Den största produkten tar alla kort. En annan kul och enkelt sätt att öva är att ha ett barn rulle två tärningar och beräkna produkten av de nummer som kommer upp. Andra barn njuta av många program som hjälper till med tider tabeller memorization, ofta med hjälp av söta djur eller favoritkaraktärer TV. Naturligtvis finns det också gamla fashoned flash-kort, som kan användas separat eller i företag för att förstärka och memorera multiplikation fakta.

Times tabeller, är ju torra fakta. De är inte särskilt intressant för de flesta barn, så när ett barn kan se praktiska tillämpningar, som gör en dubbel eller tredubbel kaka recept, belöningen är söt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.