När bör jag förklara Menstruation med min dotter?

Unga flickor fyller menarche , första menstruation, vid en genomsnittlig ålder på 12 till 13 år gamla. Denna ålder är ett genomsnitt, vilket innebär några flickor kommer att få sina första perioden mycket tidigare, ibland innan de är tio, och andra kommer att vara i sena tonåren innan början menstruation. Även om din dotter är sannolikt ett av de senare startande, och det är inte alltid förutsägbara, är det ändå viktigt att försöka förklara menstruationen långt före puberteten börjar. De förändringar som kommer att hända i din dotters kropp kan vara skrämmande om de inte förstod. Om det finns en kvinnlig förälder eller primär vaktmästare, det finns ingen anledning när ni förklara menstruation, kan det uppstå inte naturligt ut på att du får en månads tid. Döttrar och söner för den delen, kommer sannolikt att lägga märke till saker som dambindor, mamma sänggåendet med kramper och liknande. Om du är en pappa enskilt höja en dotter, har du inte denna naturliga utgångspunkten för att förklara menstruation. Men det finns ingen anledning att du inte kan göra detta viktiga föräldraskap fungerar bra och med medkänsla. Du kan också värva kvinnliga släktingar eller vänner att hjälpa till i förklaringen problemet, eftersom en del tjejer tycker blödiga om att diskutera något så "personligt" med en far. Det främsta målet är emellertid att se till att du får att vara den första att förklara menstruation. Som unga flickor anger även andra eller tredje klass det kan finnas betydande spekulation i samtal med kollegor som kommer att innehålla massor av desinformation. Om en flicka som får många peer information inte förstå de grundläggande mekanismerna i kvinnans cykel, hon kan känna sig orolig, nervös eller bara förvirrad om de stora förändringar som hennes kropp kommer att genomgå.

Å andra sidan, om du förklara menstruation vid alltför låg ålder, kan en tjej med stor sannolikhet glömma förklaringen eftersom det kan ta flera år innan det diskuteras öppet med vänner. Det kan vara klokt att titta på det här ämnet som något som bör införas stegvis, som kan börja när ett barn först vill veta hur bebisar till, och växer mer ingående som barnets ålder och är kapabel att förstå mer. De flesta experter är överens om att när du börjar förklaringen, bör du alltid börja med att korrekt namnge könsorganen och reproduktiva systemet, och inte få ett barn att känna att dessa namn måste talas i någon form av kod. Ge en flicka ålder lämplig information i tidiga år, och bygga på den information som hon når en ålder då hon kunde börja menstruation. Det är fantastiskt hur svårt det är för en del föräldrar att förklara menstruation, eftersom ungefär hälften av världens befolkning menstruates för en stor del av sitt liv, men det finns gott om resurser för att hjälpa dig. I synnerhet, böcker och bilder skrivna för barn är ett utmärkt sätt att förklara mekanik. De hjälper också skingra några skrönor, såsom det faktum att en flicka inte blöder till döds när hon har mens.

Barn associerar ofta åsynen av blod med skador, så det är viktigt att hjälpa en flicka att förstå detta är en helt annan typ av blödning. Var öppen för många frågor. Också kanske du vill börja, särskilt när flickor är ungefär åtta eller nio genom att be din dotter att förklara mens för dig. Detta hjälper dig att korrigera eventuella inbördes felaktig information hon fått.

om varje förälder måste fatta beslut om när och hur man kan förklara menstruation verkar det vara viktigt inte att vänta förrän den har börjat. Det finns gott om självbiografier och personliga essäer som behandlar frågan om unga flickor som plötsligt fick sin tid och var livrädd. Eftersom du uppenbarligen inte vill ha detta upplevelse för din dotter, börja innan detta inträffar vanligen när en flicka är cirka sju eller åtta senast, och hålla denna fråga öppen för diskussion under åren före och efter puberteten startar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.