Ler I passfoton Verkligen förbjudas?

Om du tror att få din bild tagen för ett körkort är stressande, prova med din bild som fångas för passfoton i en ny uppsättning regler som antagits efter händelserna den 11 september 2001. Har faktiskt leende passfoton verkligen varit förbjuden i flera länder. Pass sökande kan bli ombedd att posera för ett nytt foto om den första anses alltför snedvriden geom leende. De regler mot leende in passfoton har vissa undantag och förtydliganden dock. En stängd mun leende eller grin är allmänt vedertagna, men ett leende som utsätter tänderna är det inte. En grimaser "Smile" bildas med en stängd käft kan tolereras så länge andra ansiktsdrag såsom ögon och näsa är inte snedvrids onaturligt. Det är i första hand öppen mun, tand-fyllda leende som blivit problematiskt.

Anledningen leende in passfoton har avråds bestämt eller förbjudas har att göra med internationella säkerhetsåtgärder. Många moderniserade flygplatser nu använda avancerade biometriska scanningapparatur som innehåller ansiktsigenkänning programvara. Idealfallet kan en riktad passagerarens ansikte ska skannas elektroniskt och jämförs mot en databas med lagligen erhållits passfoton. Distinkt biometriska mönster, såsom avståndet mellan ögonen eller formen på en mun, kan sällan vara så ändras för att förhindra en match. Den passfoton som används för jämförelsen bör helst vara konsekvent och korrekt, utan skuggor och reflexer att förvränga ansiktet mätningarna. Passport sökande måste också sopa något håret från ansiktet, släppa ut sina glasögon på toppen av sin näsa och ansikte helt fram med ett neutralt uttryck. Smiling in passfoton kan snedvrida försökspersonens ögon och förändra förhållandet mellan de biometriska punkter.

Även om frestelsen att le mot en mer smickrande fotografi kan alltid finnas där, bli inte förvånad om fotografen tillspetsat ber dig att inte göra det. Din passfoto kan vara föga smickrande, men ett leende kan vara en liten uppoffring att göra i utbyte mot ökad personlig säkerhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.