Kan du söka Verkligen Sanctuary i en kyrka?

En upprörd person kör skriker till en kyrka skriker "Sanctuary!" högst upp på deras lungor. De kringgå lagen för antingen obehörig eller bara skäl, och för en lång tid var erkänd förmåga att hävda denna safe harbor av de flesta länder. Naturligtvis så fort en person kvar i en kyrka, säker härbärgerat slut, och alla satsningar skulle iväg.

Idag finns ett fåtal kyrkor som kan erbjuda skydd mot vissa lagar i begränsad omfattning. Detta beror till stor del på kyrkan, landet, och en mängd andra faktorer. I de flesta fall har en präst, minister eller biskop för att ge fristad åt de sökande och det kan förnekas. I England, kung James I som tillverkats söker skydd olagligt, men med tanke på hans ställning som chef för kyrka, anglikanska, och staten, var han väl i sin rätt att göra det. Det är lite oklart i länder där separation mellan kyrka och stat värderas. Till exempel under senare tid har vissa vapenvägrare, som soldater, som inte ville fick krig i Irak och illegala invandrare som står inför avvisning sökte hjälp eller härbärgerat form kyrkor och fått det. Första United metod kyrkan i Tacoma, Washington gav skydd åt en sådan officer, och gjorde en filt erbjudande till andra i militärtjänst som samvetsgrant motsatte sig kriget i Irak, men fick i begränsad omfattning endast för ett fåtal nätter. Det är inte nödvändigtvis lagligt att erbjuda en fristad och i verkligheten är i särskilda strid med lagen i USA. Det har de senaste ändringarna i denna lag som gör det möjligt för ministrar som erbjuder en fristad inte åtalas. Ibland, trots lagen, en person i strid med lagen ges en kort tillflykt i en kyrka och inte grips. Detta beror främst på vilken begått brott. En våldsam brottsling, bör han eller hon beviljas safe harbor i en kyrka, kommer sannolikt att bli arresterad i en kyrka på grund av det hot mot samhället. Samtidigt söker en trygg plats i en kyrka är ofta förknippas med katolicismen, katoliker, sedan 1983, inte nödvändigtvis innebära den och kan inte försvara det. I många kyrkor i många samfund kan det vara svårt att hitta en öppen kyrka, eftersom många är låsta när de inte används för att förhindra skadegörelse och stöld. Dessutom tog katolikerna uppfinna inte helgedom, som många kanske tror beror på Victor Hugo's Ringaren i Notre Dame .

mycket äldre religioner också kan ha erbjudit korta vistelser för människor i tempel eller helgedomar. Det är en idé äldre än kristendomen, men som med modern tid, kan det inte alltid hållas i ära. Oftast dag hittar du idén om helgedom som erbjuds till personer som riskerar att utvisas.

Detta var fallet med Elvira Arellano, som sökt skydd i Metodistkyrkan i USA 2006. Hon utvisades i juli 2007, efterlämnade hon sju år gammal son som är född i USA, är amerikansk medborgare. Det finns tyvärr många fall där invandringslagar i USA har lett till situationer där föräldrar att utvisas medan barnen kvar, och det är därför vissa kyrkor har intagit en hård linje för att erbjuda en tillfällig plats att bo med föräldrarna. Så fort de lämnar kyrkan, dock några religiösa lagar en stat kan respektera, även om de är informella, är ogiltiga, och människor kan snabbt arresteras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.