Hur uppmuntrar jag sommaren med att läsa för barn?

Sommaren är en tid då dagarna är långa och barnen vill spendera sina eftermiddagar körs utanför, tittar på TV eller spelar sina favorit tv-spel. Trots flexibiliteten i sommarens tidtabeller, är det viktigt att barnen delta i sommarens läsning. När barnen läser under sommaren, där de spelar bättre i skolan när återvänder till klass i höst. Början läsarna särskilt behov av att läsa under sommaren för att stärka läs-färdigheter de lärt sig under läsåret. Om en början läsare inte praxis att läsa under sommaren, kan hon glömma mycket av det hon har lärt sig.

Föräldrar kan hjälpa sitt barn delta i sommar till läsning genom att ge henne möjlighet att läsa under sommarmånaderna. Till exempel är en av de bästa sätten att hjälpa ett barn läsa under sommaren för att registrera henne i det offentliga bibliotekets sommarläsning program. Sommarläsning program uppmuntra barn att hålla reda på allt de läser dagligen genom att skriva i en läsning logg. Unga läsare belönas för tid att läsa genom att ta emot små priser. Barn som uppfyller programmets mål behandling kan ofta få eftertraktade inbjudningar till pizza eller is part grädde i slutet av sommaren med att läsa programmet. Innan du deltar i bibliotekets sommarläsning program bör en förälder registrera barnet om lånekort. Att äga ett lånekort tillåter ett barn att kolla in böcker från biblioteket. Barn bör ha rätt att välja sina egna böcker utifrån sina hobbies och intressen. Vare sig de tycker om att läsa grafiska romaner, böcker om kändisar, skönlitteratur eller tidningar, kommer barnen att vara mer benägna att läsa under sommaren om man kan välja sitt eget material att läsa.

Under sommaren kan föräldrar uppmuntrar sina barn att läsa i olika informella sammanhang. Föräldrar kan läsa böcker för barnen medan de väntar på en läkarmottagning, resor på långa resor avstånd bil, eller stå i kö på stormarknaden. De kan ta sina barn till biblioteket eller bokhandeln för sagostunder eller läsa böcker och tidningar hemma. Vissa föräldrar tar sina barn till parken och läsa eftersom de har en picknick lunch.

Oavsett hur föräldrar uppmuntrar sina barn att delta i sommarens läsning, måste de se till att barnen bevittna dem behandlingen liksom. Barn lär sig genom att efterlikna sina föräldrar, om de upptäcker vuxna att läsa hemma, kommer de mer troligt vill läsa för rekreation också. Prenumerera på tidskrifter, läsa tidningar, och med barn till bokhandlar och bibliotek kommer att hjälpa barnen att inse vikten av läsning året runt och inte bara under sommaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.