Hur kan jag uppmuntra mina barn att göra läxorna?

Det verkar som om minuters en vuxen säger ordet "hemläxa" varje barn inom hörhåll skingrar. Flesta barn gillar inte att göra läxorna. Efter en lång dag i skolan, ett barn brukar vilja spela. Tyvärr är klassrumsarbete inte tillräckligt att lära sig allt som behövs under ett läsår. Det finns flera saker som en förälder kan göra för att uppmuntra barnen att göra läxorna. Det viktigaste en förälder kan göra för att uppmuntra barn att göra läxorna är att låta barnen känna att de förstår att det inte nödvändigtvis är enjoyable. Föräldrar inte kan ofta göra barnen njuta av sin hemläxa, så mycket av tiden, är det inte bara en kul grej att göra. Empati räcker långt med barn, som ofta gånger, barnen tycker att föräldrarna helt enkelt inte förstår. När barn inte gör läxor, några föräldrar ta det inte personligt. Föräldrar måste förstå att de inte fysiskt kan göra barnen göra läxor. Föräldrar kan dock motivera barn att göra sina läxor med verbalt beröm. Beröm barnet för vad de gjorde rätt, såsom att hålla bokstäverna mellan raderna, och undvika kritik.

Många barn trivs när de vet vad som väntar. Det bästa en förälder kan göra för att uppmuntra barnen att göra läxorna är att ha en bestämd tid och plats. Välj en tidpunkt som passar båda parter så att föräldrarna kan hjälpa när det behövs. Platsen bör vara fritt från störningar, såsom TV och leksaker. Att ha en rutin minimerar argument om när och var du ska göra läxorna. En del barn fungerar bättre när det ges valmöjligheter. Det bästa du kan göra som förälder eller förmyndare, är att erbjuda minimal val. Berätta för barnen att de inte har att välja om eller inte göra läxorna, men de kan välja när de vill göra det. De kan välja att göra sina läxor före eller efter middagen eller på morgonen före skolan. Det viktiga är att det blir gjort. En av de största distraktioner som hindrar barn från att göra sina läxor är TV. När barnen försöker göra läxor, stänga av den. Använda tiden till att få saker gjorda runt huset, t. ex. betala räkningar, tvätta tvätt, göra rätter eller läsa en bok.

Det är inte en förälders jobb att göra barnens läxor. Det är dock deras jobb att göra alla tillgängliga alternativet för dem att göra det. Det kanske inte alltid vara bekvämt, men i det långa loppet kommer det att vara värt det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.