Hur kan jag lära mig att uppskatta vad jag har i livet?

Oavsett vår exakta situation i livet vi alla står inför besvikelse och grop faller någon gång. Under dessa perioder av motgång, kan vi lätt att fastna i dessa negativa situationer som vi finner oss själva inte uppskattar de mer positiva aspekterna av våra liv. Men även om du inte gör ett medvetet försök att uppskatta det du har, det är ofta alltför lätt att fokusera på det man inte har och som kan förvandlas till en känsla av egen självgodhet snarare än en känsla av självförtroendet . Å andra sidan, om du lär dig uppskatta det du har i ditt liv, kan det ge dig eftersom du kan fundera på vad du har gjort är att få minst så långt. Till exempel, om du inser att du har tak över huvudet trots att du inte bor i ditt drömboende, kan du inte bara se hur långt du måste gå för att få din dröm, men att uppskatta hur långt du har kommit. Du kan uppskatta det du har tjänat själv redan, och tro på din egen förmåga att kunna nå nästa nivå och nästa tills du får vad du verkligen vill. Du lär dig att uppskatta det du har genom att erkänna skillnaden mellan situationer och åtgärder som du kan kontrollera och som du inte kan.

Visar tacksamhet är ett annat sätt att uppskatta det du har. Om du verkligen tacksam för vad du har, förstår du också vad du har. Oavsett hur svårt en dag är till exempel, kan vi vara tacksamma för att vi är här för att få den dagen. Om allt verkar gå fel, men vi är i stort sett frisk, kan vi vara tacksamma för vår hälsa.

Även när vi är sjuka, kan vi uppskatta de små sakerna. Många människor tar inte tid att uppskatta skönheten i naturen, till exempel. Tar tid att gå i kvarteret kan inte bara hjälpa dig att uppskatta saker om det som du kanske aldrig har sett förut, men promenaden kan också ge dig några nödvändiga motion och frisk luft också.

Du kan göra en punkt för att uppskatta det du har med att tänka på de små vardagliga saker som du gillar. Det kan vara så enkelt som lukten av din tvättmedel eller hur den nya kasta kudden du gjort eller köpt din soffa ser ut. Du kan vara långt ifrån allt du vill i ditt liv, men genom att uppskatta det du har nu, kan du bli lyckligare när du arbetar på att nå resten av dina drömmar!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.