Hur kan jag förbereda ta emot en födelsedagsfest?

Det finns många överväganden när du förbereder värd en födelsedagsfest. Parterna kan vara enkel eftermiddagen angelägenheter, erbjuder tårta, kaffe och kalla drycker, eller de kan utarbeta shindigs med hyrda lokaler, massor av gäster, en fullständig bar och en sitta ner måltid. När du förbereder värd en födelsedagsfest, det viktigaste steget överväger vad som skulle vara mest glädjande att födelsedagen honoree. Detta är särskilt viktig om du förbereder värd ett födelsedagskalas som blir en överraskning. Det är viktigt att kontrollera att din hedersgäst kommer att njuta av överraskning, snarare än att bli chockad eller irriterad över att du har sprungit gäster och en part eller själv. Om du förbereder värd en födelsedagsfest som är liten i naturen, du har så mycket kontroll över själva partiet. Ibland intima möten med vänner och familj är ett mycket tilltalande och enklaste dem att planera. Begränsa förfriskningar bara tårta och dricker gör det mycket lättare att planera och njuta. Du bör ta reda på födelsedagen pojke eller flicka favorit kaka, som du förbereder dig för att vara värd för födelsedagsfest. Var noga med att erbjuda en mängd dryck alternativ, och om inställningen är informella, med färgat eller dekorerad papperstallrikar kan vara det bästa valet för servering kaka. Dessa informella parter är bäst på antingen 7-8 på kvällen eller efter 2 på eftermiddagen, vilket tyder på att du inte kommer att servera mat förutom tårta. Om du förbereder ta emot en födelsedagsfest där du kommer tjäna en måltid, sommar födelsedagar är naturligtvis utmärkt för grillning för antingen lunch eller middag. Du kan omvänt, tjäna en brunch som helst på året, eller värd luncher eller middagar med enkla grytor eller varmrätter. Om du har bara ett fåtal gäster, det är ganska lätt att förbereda en lunch eller middag på egen hand. Om gästlistan är enorm, kanske du vill hyra catering tjänster, eller be andra gäster för att få olika typer av rätter. Du bör vara noga med att ange tallrikar, glas och bestick själv, som lätt kan hyras om du inte har tillräckligt med Kina för att gå runt.

För stora partierna, är det bättre att skicka ut formella inbjudningar så att du kan få ett huvud räkna på hur mycket mat och dryck du kan behöva tillhandahålla. Om du använder ett storkök, betalar du en per person avgift. Planerar att skicka ut inbjuder ungefär en månad till 6 veckor i förväg, med en RSVP tid senast en vecka före dagen för födelsedag. Också alltid planera på ett fåtal personer som visar upp som inte har svarat. Om du har ett tema, till exempel en kostym part eller Hawaii Luau bör du förbereda ta emot en födelsedagsfest genom att se till dina gäster är medvetna om temat. Det är inte roligt att delta i en fest i en smoking eller kväll klänning, om alla andra är klädd Hawaiian shirts eller kokos behåar och gräs kjolar. Du kan ge costuming helt enkelt för vissa temafester, och kan ofta köpa kostym objekt i bulk från företag som Oriental Trading. När du förbereder dig värd en födelsedagsfest, dessutom överväga din budget. Större partier kommer att kosta mycket mer, och du kanske vill samarbeta värd med flera personer att dela på kostnader. Om du inte har råd med ett stort parti, inte må dåligt. Utsikterna till en kväll som delas med några vänner eller familjemedlemmar brukar förtjusande till honoree.

Om du agerar på egen hand den värddator som du kanske vill att anlita flera vänner att hjälpa partiet går smidigt. Utse någon att tjäna kakan, eller att se gäster levereras med drycker eller glass. Veta att du har medhjälpare kommer ofta skära ner din ångest när ni förbereder er att vara värd för en födelsedagsfest, och ger dig en chans att njuta av festen själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.