Hur kan jag förbereda min familj för en naturkatastrof?

Under det senaste decenniet har en rad naturkatastrofer rasslade världen och visat vikten av att vara beredd på allt. Medan det finns inget du kan göra för att förhindra en naturkatastrof, det finns många saker du kan göra för att göra det bästa av situationen när stormen träffar. En naturkatastrof kan hända var som helst, när som helst, men vissa områden är mer benägna att vissa händelser. Ditt första steg är att ta reda på riskerna för det område där du bor. Är tornados sannolikt? Hur blir det översvämningar? Förberedelser för en jordbävning är helt annorlunda än förbereder sig för en jordskredsseger. Utbilda dig själv så du förstår varningssignaler om en naturkatastrof. Vänta inte tills ett officiellt meddelande om det. En storm kan skära ut makten i området, eller du kan vara långt från en radio eller TV. När du vet vad dina risker är, är du redo att lägga fram en beredskapsplan. Det första steget som krävs för att överleva en naturkatastrof oskadd är att ha en utrymningsplan som innefattar inte bara dina familjemedlemmar, men även dina husdjur och dina mest värdefulla ägodelar, såsom viktiga dokument. Om du måste lämna hemmet, se till att du vet om ställen i närheten där du kan gå med ditt husdjur. Vänta inte tills räddningstjänsten kommer förbi, annars är man tvungen att lämna djur efter.

Montera en evakuering kit och se det på ett lätt att nå plats. Under en naturkatastrof, är det sista du vill börja köra genom leveranser huset insamling. Den mest grundläggande saker kan betyda mycket i en nödsituation, så se till räddningsinsatser kit innehåller en ficklampa, konserver, en batteridriven radio, och en första hjälpen-kit. Om möjligt, hålla en sovsäck inom räckhåll också. Stocking upp vatten är viktigt, eftersom du kan behöva vänta ut en naturkatastrof hemma. Du kan också hålla tabletterna vattenrening till hands ifall du får slut på rent vatten.

När det gäller att hantera en naturkatastrof, som har en beredskapsplan kan betyda hela skillnaden mellan att bara överleva och göra det genom oskadda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.