Hur kan jag få mitt barn att sluta se tv?

Barn och TV går hand i hand. När tv är på, kommer barnen titta på det, lägga undan sina leksaker, och därmed sin kognitiva utveckling. Utbildningsprogram ge barnen några intellektuella utveckling, men inte mycket i jämförelse med inbillade spela. Barn kan sluta titta på tv hela dagen och roa sig på andra sätt.

barn som läser eller har läst att dagligen tenderar att göra bättre i skolan. Förutom att vara pedagogisk, läser avkopplande även för både föräldrar och barn. Det är ett bra sätt att tillbringa kvalitetstid med familj på grund av direkt interaktion. Tidningar som Highlights och National Geographic underhålla även barn med deras spel och färgglada bilder. Böcker och tidningar att fånga ett barns uppmärksamhet kommer att hjälpa honom att sluta titta på TV.

uppmuntra barnen att leka utomhus kommer att hjälpa dem att sluta titta på tv så mycket. Fysisk aktivitet hjälper till att förhindra fetma och förbättrar barnets grovmotorik. Ta med barnen till parken, fiske eller vandring. Om detta inte är möjligt, skicka dem till gården.

Samla barnen tillsammans för en familj brädspel. Barnen kommer att sluta titta på TV om de leker med sina föräldrar och /eller syskon. Brädspel uppmuntra barn att tänka på ett strategiskt sätt använder sin problemlösning färdigheter.

Stäng av TV och föra ut konst och hantverk leveranser. Många barn vill helst inte se på TV om de kan bygga kreativa projekt utan alltför många begränsningar. Om orolig över röran, skicka barn utanför att göra konstprojekt, där den lätt kan städas upp. Tvättbara markörer och kritor fungerar bra för mindre barn som får färg på väggar och möbler.

Spendera en dag med barnen på en lärande äventyr. Gå till en natur promenad på hösten och leta efter olika typer av löv på marken. Besök djurparken och se barnet djur under våren. Frekvent museer och konstgallerier på vintern för att se lokala konstutställningar. En förälder skulle bli förvånad om de samtal som kan utvecklas när barn slutar titta på TV.

Barnen kommer att härma sina föräldrar. Om föräldrarna sitter på soffan hela dagen, titta på tv, så kommer deras barn. Föräldrar bör ibland ta lite tid att sluta titta på tv och gå med sina barn utanför eller i ett brädspel. Detta visar för dem att titta på tv är inte nödvändigt för att få en bra tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.