Hur kan jag Discipline Mitt barn utan Spanking?

Child disciplin är ett kontroversiellt ämne för de flesta föräldrar, och även för vuxna som inte är föräldrar. Många människor har mycket starka åsikter i frågan, särskilt när det gäller kroppslig bestraffning. Visningar varierar från bland spanking eller fysisk disciplin som missbruk till aga ses som en normal och accepterad form av disciplin för barn. Lyckligtvis för alla föräldrar som är ambivalent om denna form av disciplin, många alternativ finns för att disciplinera ditt barn utan aga. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när det gäller disciplin är att ditt barn behöver du vara lugn medan disciplinerande honom. Många föräldrar blir arga och reagera i stundens hetta. Din omedelbara reaktion kan vara något som du hamnar beklagligt. Det bästa tillvägagångssättet när du är arg är att göra ingenting, men att ta bort dig själv från situationen. Detta kan göras genom att skicka barnet till sitt rum eller en annan del av huset och förklarar att frågan kommer att diskuteras efter det att barnet har haft en time-out. En time-out kan vara effektiva disciplin i sig. Barn längtar uppmärksamhet och kommer ofta försöker få sina föräldrars uppmärksamhet på alla sätt, vare sig negativt eller positivt. Skrik, föreläsningar, etc. inte kan ses som disciplin av barnet, utan snarare en belöning av föräldrarnas uppmärksamhet för deras beteende. Barnet kan ansluta sina oönskade beteende med denna belöning, som kommer att kunna stärka deras beteende snarare än att stoppa den. Time-outs bör variera efter ålder, med yngre barn som inte får en time-out av mer än ett par minuter. Efter att du har haft tillräckligt med tid för att bli lugn, kan du bestämma vilken nivå av disciplin är lämplig för ditt barns handlingar. Om det finns två föräldrar i huset, bör föräldrarna vara enade, eftersom barn kommer känslan division och allmänhet manipulera den för att få ut av att vara disciplinerad. Det är bättre att ha båda föräldrarna arbetar som en enhet snarare än att barnet vet att en förälder är lättare disciplinära än den andra. När det är möjligt, den disciplinära åtgärder bör vara relevanta för brottet. Till exempel om något är brutet av ett barn, han /hon behöver för att rädda hans /hennes bidrag eller tjäna pengar på att göra extra sysslor för att rädda upp och ersätta objektet. Om ditt barn är respektlöst eller skadar någons känslor, han /hon kan skriva en ursäkt brev eller ge en personlig ursäkt.

Men ibland är det inte praktiskt möjligt för disciplin att matcha de negativa beteende. I detta fall bör den förälder eller vårdnadshavare förklara lugnt att barnet varför deras beteende var oacceptabelt, och vilka konsekvenserna blir. Något som är värdefullt att barnet får tillfälligt tas bort, till exempel tv-serier, en favorit spel, etc. Barnet kan få extra sysslor under en tid, eller bara ta en time-out.

Det finns många sätt att styra ditt barn, men oavsett vilken du väljer är det viktigt att du står i ditt beslut. Children Cry allmänhet, skrika, argumentera och försöker manipulera sig ur konsekvenser, men dessa gränser är nödvändigt för dem att lära sig lämpligt beteende och känna sig trygga. En lugn förklaring till beteendet och vilka konsekvenser får barnet lära av sina misstag, och hålla föräldern frisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.