Hur fråga bör jag BE Bly i leksaker?

2007 får känd för många saker, men bland dem det kan vara dubbade året för återkallande. För första gången blev leksak testare medveten om att många leksaker från Kina, och några från Indien uppvisade stora mängder bly, vilket gör dem extremt farliga för barn. Även en del saker som barns lunchboxes visade sig innehålla farliga halter av bly, vilket fick många föräldrar är oerhört bekymrad över bly i leksaker och tillbehör för barn i allmänhet. Det är sant att rapporter om bly i leksaker och senare påminner tredubblades under 2007, och många experter anser att det finns fortfarande anledning att beröras, särskilt med leksaker tillverkade i vissa länder där oberoende tester inte alltid genomförs. Vissa saker blev tydliga-att USA inte hade utsätta många importerade leksaker till oberoende tester, lita på andra länder att upprätthålla branschstandarder för säkerheten i tillverkar leksaker. Det är alltså rimligt att föräldrar oroar sig halter av bly i leksaker. Det finns några sätt som du kan kompensera sådana farhågor, och köpa leksaker som skulle vara "säkrare" för barn. Först till dess att garanti kan ges för att leksaker från vissa länder som Kina har en nationell politik för att testa, är det vettigt att undvika dem, särskilt för yngre barn under tio års ålder som är mest benägna att bli utsatta för blyförgiftning.

undvika sådana leksaker är förvisso svårt. Cirka 70-80% av leksaker som säljs i USA är tillverkade i Kina, och de är ofta de mest önskade poster i semesterperioder, eller bara i allmänhet. Föräldrar kan behöva ändra sitt sätt att tillvägagångssättet köper leksaker tills problemet är helt löst genom bättre kontroller av den amerikanska regeringen, och ökad säkerhet om att leksaker tillverkade någon annanstans är säkra. Detta innebär, för små barn, det klokt att ge leksaker som är tillverkade i USA eller att köpa kanadensiska gjorts eller europeiska gjort leksaker. För att undvika bly i leksaker, kan du behöva göra mer forskning på Internet innan du handlar. Om du verkligen månar om bly i leksaker, undvika den senaste åtgärden hjältar, leksaker från snabbmatsrestauranger, och de flesta andra leksaker. I stället väljer att handla amerikanska, kanadensiska och europeiska, letar efter sådana leksaker som har mer tillförlitliga tillverkningsprocesser och striktare, med större tillämpas standarder. Det är viktigt att notera att ålder är lämpligt med en leksak också bör beaktas . Även om det kan vara halterna av bly i leksaker, och dessa tenderar att ha störst risk att barn som mun dem, eller dela upp dem så att de antingen inandas bly eller andas in damm bly. Med mycket små barn, hålla sig till leksaker som är säkra för att sätta i munnen och robust för att förhindra sådana risker.

Du kan också hålla sig à jour med rapporter om bly i leksaker genom att utvärdera nuvarande återkallelser av leksaker. Dessa påminner regelbundet tillgängliga på amerikanska Consumer Product Safety Commission (CPSC) webbplats. Detta är det enklaste sättet att ta reda på om en leksak har återkallats, så att du kan ta bort leksaker som du redan äger som anses vara osäkra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.