Hur är Search and Rescue Dogs utbildad?

flygräddningstjänst hund är en ovärderlig partner till brottsbekämpande myndigheter och personal räddning. Sin talang att spåra och lokalisera människor som är försvunna eller fångade kommer från naturliga förmåga, omfattande utbildning, och ett nära band med människor med vilka det fungerar. Den genomsnittliga hunden besitter över 200 miljoner luktceller, i motsats till fem miljoner människor. Denna otroliga luktsinne gör att räddnings hund att spåra och lokalisera dem vars öde annars skulle förbli ett mysterium.

Search and rescue hundar kan tränas i ett antal inriktningar. Finns luft doft hundar som sniffar i luften och identifiera de hudceller som fälls av människor. Trailing hundar skulle vara mer påminner om en blodhund, med fokus på en exakt doft, vanligen fått från en bit av den försvunna personens kläder. Andra sök och hundar räddning omfatta hundar vatten sökning, hundar kroppen och hundar lavin. Nästan varje ras kan potentiellt bli en sök-och räddningshund, men större djur är att föredra på grund av sin uthållighet och smidighet.

Utbildning av en sök-och räddningshund börjar oftast när det är åtta till tio veckor gamla och kan kräva flera års dagliga lektioner. De första stegen är grundläggande lydnad, den erkända kommandon som sitt, stanna, häl, och kom. De flesta av dessa kommandon är inlärda via handsignaler, som verbal kommunikation kanske inte alltid är möjligt i en räddning situation. Därnäst kommer agility träning, lära hunden att noga förhandla förrädiska terrängen, hoppa genom fönster eller balansera sig medan gående bjälkar, åsar, eller områden med instabil fot.

Söka och spåra lektioner intensifieras eftersom hunden framskrider i sina insatser och vinster kompetens och förtroende. Sök och räddning hundar får också lära sig att hämta, som att hitta en bit som behövs bevis och snabbt återgå till en hanterare kan vara skillnaden mellan liv och död för en människa i nöd.

Hundföraren av sök-och hundar räddning måste utveckla ett starkt band till sina djur. De arbetar som ett team, och att en utomstående betraktare skulle nästan verkar än hunden och dess hundförare kan läsa varandras tankar. Hundföraren måste bli medvetna om mindre ändringar i hundens kroppsspråk och märker några små beteendeförändringar. Olika hundar mycket väl kan ha olika lösningar för att finna en person i behov av räddning, och det är upp till föraren att lära sig dessa verbala signaler och reagera på dem omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.